Biatlon-SP: Svendsen opäť nedaroval Björndalenovi víťazstvo

NETKY.SK • 4 Január 2014, 13:36 • 2 min
Biatlon-SP: Svendsen opäť nedaroval Björndalenovi víťazstvo

OBERHOF - Svetový pohár v biatlone - stíhacie preteky mužov v Oberhofe (Nem.)

slovakia

left justify in out

Nór Emil Hegle Svendsen ovládol sobotňajšie stíhacie preteky mužov na 12,5 km v rámci 4. kola Svetového pohára biatlonistov v nemeckom Oberhofe a opäť o niečo znížil náskok Francúza Martina Fourcada na čele SP. Druhý skončil rovnako ako v piatkových rýchlostných pretekoch Svendsenov krajan Ole-Einar Björndalen s tým rozdielom, že teraz zaostal v cieli o vyše polminúty. Tretí bol Fourcade, čiže na prvých troch priečkach sa skopírovalo poradie z piatka.

Legendárny Björndalen, ktorý onedlho dovŕši 40 rokov, bol opäť veľmi blízko k 94. víťazstvu v pretekoch Svetového pohára a prvému po bezmála dvoch rokoch. Ešte pred poslednou štvrtou streľbou v stoji viedol pred Svendsenom o približne 10 sekúnd, ale dve chyby ho stáli možné víťazstvo. Dvaja Slováci, ktorí sa na základe výsledkov v piatkovom šprinte prebojovali medzi šesťdesiat účastníkov pre stíhacie preteky, obsadili až miesta na začiatku poslednej desiatky. Tomáš Hasilla skončil s piatimi chybami na strelnici päťdesiaty a Miroslav Matiaško ešte jedno miesto za ním, keď chybil vo výstreloch štyrikrát. Body do Svetového pohára si teda nepripísali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies