Bezpečnostná rada pohrozila opatreniami voči únoscom dievčat v Nigérii

NETKY.SK • 10 Máj 2014, 06:52 • 2 min
Bezpečnostná rada pohrozila opatreniami voči únoscom dievčat v Nigérii

NEW YORK - Bezpečnostná rada OSN v piatok jednomyseľne odsúdila únos stoviek školáčok nigérijskými islamistami a vyzvala na ich okamžité a bezpodmienečné prepustenie. V opačnom prípade pohrozila opatreniami voči únoscom z militantnej skupiny Boko Haram.

slovakia

left justify in out

"Členovia Bezpečnostnej rady vyjadrili odhodlanie aktívne sledovať situáciu okolo unesených dievčat a zvážiť náležité opatrenia voči Boko Haramu," uvádza sa v spoločnom vyhlásení 15-členného orgánu OSN, v ktorom v súčasnosti zasadá aj Nigéria.
      

Podľa diplomatov by Bezpečnostná rada mohla zaradiť Boko Haram na čiernu listinu a uvaliť cielené sankcie na príslušníkov tejto skupiny.
      

Ozbrojenci Boko Haramu 14. apríla tohto roku uniesli viac ako 250 študentiek strednej školy v meste Chibok neďaleko hraníc s Kamerunom. Následne pohrozili, že dievčatá predajú do otroctva.    
      

Tento týždeň sa objavila správa o odvlečení ďalších ôsmich dievčat z dediny, ležiacej v blízkosti bašty Boko Haramu na severovýchode Nigérie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies