Polícia varuje pred zlodejmi, ktorí si byty značia perom po stenách

NETKY.SK • 6 Apríl 2022, 09:43 • 2 min
Polícia varuje pred zlodejmi, ktorí si byty značia perom po stenách

BRATISLAVA - V uplynulom období zaznamenala polícia v Bratislave a v Bratislavskom kraji viaceré prípady spojené s krádežami a vlámaním sa do bytov. Páchatelia pri nich majú používať aj nový trend, keď si vytipované byty značia písaním perom po stenách. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

slovakia

left justify in out

„Tieto prípady sme zaznamenali vo štvrtom Bratislavskom okrese. Policajti na jeho území evidujú doposiaľ celkovo už 8 prípadov tohto druhu trestného činu. V rámci celého Bratislavského kraja evidujeme celkovo 11 prípadov tohto trestného činu spáchaného za tento rok," uviedol Szeiff.

 

img

 

Podľa informácií polície si páchatelia byty vždy vopred vytipujú, pričom k samotnému vykradnutiu dochádza cez víkend alebo v čase, keď sú majitelia v práci.

 

„V rámci krádeže sa zameriavajú na krádeže finančnej hotovosti a šperkov. Páchatelia aj naďalej využívajú na vstup do samotných bytových domov poškodenie a znefunkčnenie magnetov na vstupných dverách za využitia nalepených predmetov," dodal krajský policajný hovorca.

 

Polícia v tejto súvislosti vyzýva ľudí na zvýšenú všímavosť a obozretnosť. V prípade zaznamenania pohybu neznámych podozrivých osôb v priestoroch bytového domu odporúča zavolať na linku 158.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies