Bezpečnostná rada OSN odsúdila teroristický útok v Pakistane. Zároveň vyjadrila hlbokú sústrasť rodinám obetí

NETKY.SK • 28 Marec 2024, 17:30 • 2 min
Bezpečnostná rada OSN odsúdila teroristický útok v Pakistane. Zároveň vyjadrila hlbokú sústrasť rodinám obetí

Bezpečnostná rada v stredu 27. marca odsúdila utorkový teroristický útok neďaleko mesta Bešam v pakistanskej provincii Chajbar Pachtunchvá, pri ktorom zahynulo päť čínskych občanov a jeden Pakistanec.

slovakia

left justify in out

Členovia Rady vyjadrili hlbokú sústrasť rodinám obetí a vládam Pakistanu a Číny. Zraneným zaželali skoré a úplné uzdravenie, uviedla rada v tlačovom vyhlásení.

Zároveň opätovne potvrdili, že terorizmus vo všetkých svojich formách a prejavoch predstavuje jednu z najvážnejších hrozieb pre medzinárodný mier a bezpečnosť.

Zdôraznili, že páchateľov, organizátorov, finančníkov a sponzorov týchto odsúdeniahodných teroristických činov je potrebné brať na zodpovednosť a postaviť ich pred súd. Naliehavo vyzvali všetky štáty, aby v súlade so svojimi záväzkami vyplývajúcimi z medzinárodného práva a príslušných rezolúcií Bezpečnostnej rady aktívne spolupracovali s vládami Pakistanu a Číny, ako aj so všetkými ostatnými príslušnými orgánmi v tejto oblasti.

Akékoľvek teroristické činy sú trestné a neospravedlniteľné bez ohľadu na ich motiváciu, bez ohľadu na to, kde, kedy a kým boli spáchané. Opätovne potvrdili, že je potrebné, aby všetky štáty všetkými prostriedkami bojovali proti hrozbám pre medzinárodný mier a bezpečnosť spôsobeným teroristickými činmi.

K útoku došlo v utorok 26. marca , keď teroristi zaútočili na vozidlo projektu vodnej elektrárne Dasu, ktorý v provincii stavia čínska spoločnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Xinhua News Agency, Foto: Zem a vek
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies