Beyoncé bráni použitie nahrávky z nehody Challengera

NETKY.SK • 31 December 2013, 14:33 • 2 min
Beyoncé bráni použitie nahrávky z nehody Challengera

USA - V úvode piesne XO speváčka použila záznam hlasu úradníka NASA, ktorý asistoval pri tragickom štarte amerického raketoplánu.

slovakia

left justify in out

Americká speváčka Beyoncé sa bráni kritike za použitie audio nahrávky z nehody raketoplánu Challenger. V úvode piesne XO, ktorá sa nachádza na jej najnovšom albume Beyoncé, použili záznam hlasu pracovníka NASA. "Letoví kontrolóri sledujú situáciu. Ide zjavne o závažné zlyhanie," hovorí na nahrávke úradník Steve Nesbitt v deň, keď americký raketoplán Challenger explodoval krátko po svojom štarte. K nehode došlo 28. januára 1986 a zahynula pri nej celá sedemčlenná posádka.

Beyoncé podľa vlastných slov nechcela uraziť ľudí poznačených tragédiou. "Súcitím s rodinami tých, ktorí zahynuli pri nehode raketoplánu Challenger," vyjadrila sa. "Pieseň XO sme nahrávali s úprimným zámerom pomôcť zotaviť sa tým, ktorí stratili svojich milovaných a pripomenúť, že nečakané veci sa stávajú, takže si treba ceniť každú chvíľku s tými, ktorí pre vás niečo znamenajú," dodala 32-ročná speváčka. 

Za použitie nahrávky speváčku kritizujú nielen súčasní a bývalí pracovníci NASA, ale tiež vdova po jednej z obetí nehody, June Scobee Rodgers. "Pasáž použitá v piesni je emočne náročná pre všetky rodiny, kolegov a priateľov obetí nehody Challengera," vyhlásila. "Radšej spomíname na to, ako naši blízki žili, a nie na to, ako sme o nich prišli," dodala. 

Beyoncé Giselle Knowles-Carter začala hudobnú kariéru v roku 1997 ako členka skupiny Destiny's Child, neskôr sa vydala na sólovú dráhu. Pred spomínanou piatou sólovkou vydala albumy Dangerously In Love (2003), B'Day (2006), I Am... Sasha Fierce (2008) a 4 (2011), pričom so všetkými dobyla americký rebríček Billboard 200. Jedna z najlepšie zarábajúcich interpretiek na svete získala už 17 cien Grammy, tri z nich ešte ako členka Destiny's Child, ostatné ako sólová speváčka. Jej najnovší eponymný album vyšiel neočakávane 13. decembra na portáli iTunes, pričom už za necelý týždeň sa z neho predalo milión kópií. 

Informácie pochádzajú z webstránky www.usmagazine.com a archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies