Kráľovná Alžbeta II. nepríde na klimatický summit OSN

NETKY.SK • 27 Október 2021, 06:55 • 2 min
Kráľovná Alžbeta II. nepríde na klimatický summit OSN

LONDÝN - Jej veličenstvo strávilo minulý týždeň noc v nemocnici. Predtým videli kráľovnú na verejnosti s vychádzkovou paličkou.

slovakia

left justify in out

Britská kráľovná Alžbeta II. sa osobne nezúčastní na nadchádzajúcom klimatickom summite OSN (COP26) v škótskom Glasgowe, ako pôvodne plánovala. Lekári jej po noci strávenej v nemocnici odporučili oddych. Oznámil to v utorok Buckinghamský palác. "Jej veličenstvo s ľútosťou dospelo k rozhodnutiu, že nebude cestovať do Glasgowa," informoval. "Zhromaždeným delegátom však adresuje prejav prostredníctvom videoposolstva."

 

img

 

Klimatická konferencia OSN sa uskutoční v dňoch 31. októbra až 12. novembra. Oznámenie o neúčasti 95-ročnej Alžbety II. na COP26 zverejnili krátko po tom, ako sa v utorok vrátila k pracovným povinnostiam po minulotýždňovej noci v londýnskej nemocnici a absolvovala niekoľko virtuálnych audiencií.

 

Prečítajte si tiež: Kráľovnú Alžbetu II. previezli do nemocnice!

 

Pobyt kráľovnej v nemocnici prišiel v čase všeobecného znepokojenia ohľadne jej zdravotného stavu. Niekoľko dní pred hospitalizáciou ju britské médiá prvýkrát zachytili s vychádzkovou paličkou na bohoslužbe vo Westminsterskom opátstve pri príležitosti 100. výročia Kráľovskej britskej légie. Ako pripomína agentúra AP, paličku používala aj v roku 2003, bolo to však po operácii kolena.

 

img

 

Kráľovnin manžel, britský princ Filip, zomrel tento rok v apríli vo veku 99 rokov. Alžbeta II. sa počas svojho doterajšieho života tešila pevnému zdraviu, napriek tomu je však najdlhšie žijúcou a najdlhšie vládnucou panovníčkou Británie. Platinové jubileum – 70 rokov na tróne – oslávi na budúci rok. 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies