Žiaci v stredu maturujú z cudzieho jazyka, najčastejšie si vyberajú angličtinu

NETKY.SK • 16 Marec 2022, 07:13 • 2 min
Žiaci v stredu maturujú z cudzieho jazyka, najčastejšie si vyberajú angličtinu

BRATISLAVA - Maturanti budú v stredu písať externý test a slohovú prácu z vybraného cudzieho jazyka na úrovni B1 alebo B2. Najviac maturantov si vybralo anglický jazyk, z ktorého bude počas stredy maturovať na všetkých troch úrovniach náročnosti viac ako 34 900 žiakov.

slovakia

left justify in out

V poradí záujmu nasleduje nemecký jazyk (1 217 žiakov) a ruština (687 žiakov). „Francúzsky jazyk si vybralo 21 maturantov, španielsky jazyk 14 a jeden žiak si zvolil maturitu z talianskeho jazyka," informovalo ministerstvo školstva.

Pre žiakov z bilingválnych stredných škôl, ktoré nemajú uzavretú medzinárodnú zmluvu, je v tomto čase určený externý test a slohová práca z druhého vyučovacieho jazyka na úrovni C1.

 

obrazok

 

Nasledujúci deň, vo štvrtok 17. marca, čaká externý test z matematiky necelých 5 000 maturantov, ktorí si vybrali tento predmet. Maturitný týždeň uzavrie v piatok 18. marca test a slohová práca zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry a z ukrajinského jazyka a literatúry pre žiakov zo škôl národnostných menšín. V prípade slovenského jazyka a slovenskej literatúry bude písať obe z uvedených častí približne 1 600 žiakov, ukrajinský jazyk a literatúra čaká 27 maturantov.

 

Maturitu organizačne zabezpečuje Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania ako priamo riadená organizácia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies