Bermudy odstraňujú následky hurikánu Humberto, väčšie škody nehlásia

NETKY.SK • 20 September 2019, 10:48 • 2 min
Bermudy odstraňujú následky hurikánu Humberto, väčšie škody nehlásia

HAMILTON - Obyvatelia súostrovia Bermudy v Atlantickom oceáne mali vo štvrtok plné ruky práce po tom, ako sa tadiaľ prehnal hurikán Humberto sprevádzaný vetrom s rýchlosťou okolo 160 kilometrov za hodinu.

slovakia

left justify in out

Víchrica postŕhala elektrické vedenia a časti striech, nespôsobila však žiadne väčšie škody, uviedla tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na svedkov a miestnych predstaviteľov.

 

Bermudský minister národnej bezpečnosti Wayne Caines uviedol vo štvrtok v rozhlase, že súostrovie prežilo "naozaj, naozaj náročnú noc". Miestna hasičská a záchranná služba zasahovala pri 17 požiaroch súvisiacich s hurikánom a pomáhala tiež so zabezpečovaním poškodených striech alebo člna, ktorému hrozilo potopenie.

 

Vo štvrtok na poludnie miestneho času bolo stále bez dodávok elektriny približne 25.000 z celkove 38.000 odberateľov. Bermudské letisko počas dňa obnovilo prevádzku, školy však zostanú zatvorené aj v piatok.

 

 

Hurikán Humberto, ktorý v uplynulých dňoch ešte ako slabšia tropická búrka minul Bahamy a východné pobrežie Spojených štátov, sa po prechode cez oblasť Bermúd pohyboval severovýchodným smerom, pričom sa očakávalo, že sa zmení na tzv. extratropickú cyklónu.

 

 

Americké Národné centrum pre hurikány (NHC) podľa Reuters varovalo, že na Bermudách budú ešte "najbližší deň alebo dva" hroziť záplavy na pobrežiach v dôsledku silného príboja a vlnobitia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona