Tibor Gašpar konečne prehovoril. Nevylúčil návrat do politiky!

NETKY.SK • 16 Február 2022, 15:42 • 2 min
Tibor Gašpar konečne prehovoril. Nevylúčil návrat do politiky!

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, ktorý aktuálne čelí obvineniu, po dlhej dobe vystúpil v mediálnom priestore. Nevylúčil ani vstup do politiky a Robert Fico ho v tomto nápade podporil.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom na tlačovej besede spolu s predsedom opozičnej strany Smer-SD Robertom Ficom a exministrom vnútra Robertom Kaliňákom.

 

img

 

Gašpar informoval, že Ústavný súd SR skonštatoval v súvislosti s jeho sťažnosťou, že došlo k porušeniu jeho práv, konkrétne práva na rešpektovanie osobného a rodinného života a práva na účinný opravný prostriedok. Počas väzby sa podľa neho stretol s nátlakom a upieraním kontaktov s rodinou.

 

img

 

Rozhodol sa ponúknuť verejnosti jeho odborné skúsenosti. „Naďalej platí, že moja priorita je moja obhajoba a očistenie môjho mena," dodal.

 

 

Podľa Kaliňáka rozhodnutie Ústavného súdu potvrdzuje, že slovenské trestné orgány nerešpektujú základné európske princípy, ku ktorým SR pristúpila. A že skupina vyšetrovateľov, prokurátorov, sudcov sa v roku 2020 rozhodla ignorovať všetky predpisy v slovenskej i európskej legislatíve. „Dnes sme už konfrontovaní s viac ako 15 rozhodnutiami Ústavného súdu o tom, že Slovensko žije mimo ústavy a mimo právneho poriadku," tvrdí.

 

img

 

Fico sa vyjadril, že téma právneho štátu a vyrovnanie sa "so zločincami na Národnej kriminálnej agentúre a úrade špeciálnej prokuratúry" sa musí dostať v budúcnosti do politickej agendy. Gašpara vníma ako nevinného. Ak vstúpi do politického života so Smerom, dostane podľa neho všetok priestor, ktorý bude potrebovať. „Komunikácia tu prebieha, ale najskôr treba ukončiť proces jeho kompletného očistenia," dodal Fico.

 

Prečítajte si: Smer-SD podal návrh na odvolanie ministra Mikulca



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies