Silný dážď i sneženie obmedzuje dohľadnosť vo viacerých lokalitách

NETKY.SK • 18 Január 2023, 08:44 • 2 min
Silný dážď i sneženie obmedzuje dohľadnosť vo viacerých lokalitách

BRATISLAVA - Silný dážď, respektíve snehové prehánky obmedzujú v stredu ráno dohľadnosť do 100 metrov v lokalitách Sedlo Besník, Heľpa, Svinia, Budimír, Petrovany a Prešov. Slovenská správa ciest (SSC) o tom informuje na svojom webe zjazdnost.sk.

slovakia

left justify in out

Vodičov tiež upozorňuje, že horský priechod Dobšiná je pre padajúce stromy uzatvorený pre všetky motorové vozidlá. Pre vozidlá nad desať metrov dĺžky sú uzatvorené horské priechody Donovaly, Vernár, Šturec a Príslop. Pre vozidlá nad 3,5 tony je uzatvorená cesta I/67 Dedinky - Ostrá Skala. "Cesta II/533 Gemerská Poloma - Súľová, horský priechod Súľová až po Hnilec sú uzavreté z dôvodu padajúcich stromov, pre všetky motorové vozidlá v oboch smeroch," pripomína SSC. Podľa SSC sú zjazdné všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR.

 

Povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na úseku diaľnice R3 Trstená - Tvrdošín je miestami kašovitý sneh do jedného centimetra. Rovnako zjazdné s prevažne mokrým povrchom sú aj cesty I., II. a III. triedy. V Žilinskom, Banskobystrickom, Prešovskom a v Košickom kraji sa na cestách nachádza čerstvý, kašovitý alebo utlačený sneh od jedného do troch centimetrov, miestami do piatich centimetrov. Na úseku cesty II/578 Skalka - Kremnica je čerstvý sneh do desiatich centimetrov. Prevažne zjazdné sú tiež horské priechody, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu od jedného do piatich centimetrov. Viaceré horské priechody majú povrch vozovky mokrý. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies