Berlusconi bude môcť opäť cestovať do zahraničia

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 16:04 • 2 min
Berlusconi bude môcť opäť cestovať do zahraničia

MILÁNO - Súd v Miláne zrušil dnes cestovné obmedzenia, ktorým čelil bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi v dôsledku usvedčenia z daňového podvodu.

slovakia

left justify in out

Súd potvrdil, že 78-ročný politik si odpykal celý vymeraný trest. Znamená to, že mu vrátia pas a bude môcť opäť cestovať za hranice Talianska, oznámila agentúra Reuters.

 

Stále však zostávajú v platnosti reštrikcie vyplývajúce z protikorupčného zákona, ktoré mu zabraňujú zastávať akýkoľvek verejný úrad a kandidovať vo voľbách.

 

Berlusconi pôvodne dostal za daňový podvod svojho mediálneho impéria Mediaset štyri roky väzenia, ale trest mu v rámci amnestie skrátili na jeden rok. S ohľadom na vysoký vek mu napokon trest ešte zmiernili na rok verejnoprospešných prác. Kontroverzný expremiér si ho odpykal v centre pre seniorov pre neďaleko Milána, kde nedobrovoľne vypomáhal až do marca tohto roku.

 

V máji sa budú v Taliansku konať regionálne voľby. Dnešné rozhodnutie súdu by podľa agentúry Reuters mohlo Berlusconimu uvoľniť ruky, aby sa zapojil do predvolebnej kampane svojej stredopravej strany Forza Italia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies