Šesťdesiatročný surfer sa pobil so žralokom a zachránil si život

NETKY.SK • 9 Marec 2020, 13:28 • 2 min
Šesťdesiatročný surfer sa pobil so žralokom a zachránil si život

Nepríjemné chvíle zažil na konci februára šesťdesiatročný novozélandský surfer Nick Minogue. V oceáne muža prekvapil žralok, ktorý neváhal zaútočiť. Duchaprítomný muž sa však dokázal ubrániť päsťami a vyviazol len s ľahším zranením.

slovakia

left justify in out

Minouge sa vydal dopoludnia do vody v blízkosti pláže Pauanui na Novom Zélande. Pri surfovaní ho však prekvapil žralok biely, ktorý sa z ničoho nič objavil v tesnej blízkosti a na surf zaútočil.

 

Úspešný na druhý pokus

Surfer však dokázal obdivuhodne zachovať pokoj a so žralokom začal bojovať. "Začal som na neho kričať a snažil sa ho udrieť päsťou do oka, čo sa mi na prvýkrát nepodarilo," vykreslil boj.

 

 

Kým sa žralok zahryzol do dosky, pokračoval muž v snahe zasiahnuť žralokovo citlivé miesto. Druhý pokus už bol úspešný a žralok sa dal na ústup. Minouge sa rýchlo vydal k brehu, kde si uvedomil, že aj on je zranený.

 

 

"Z neoprénu mi kvapkala krv, našťastie rana nebola príliš hlboká, bolo to skôr také škrabnutie," dodal surfer.

 

Odborníci neskôr podľa popisu a prehliadnutiu prekusnutej dosky potvrdili, že išlo o bieleho žraloka. Po ošetrení zraneného surfistu musela byť pláž na dve hodiny uzavretá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies