Berlínske ulice si rozdelilo 20 arabských klanov

NETKY.SK • 23 Júl 2018, 19:00 • 2 min
Berlínske ulice si rozdelilo 20 arabských klanov

BERLÍN - Berlínska polícia má starosti nielen s brutálnou a nezmyselnou kriminalitou jednotlivých migrantov, ale čelí aj sofistikovanej kriminalite veľkých gangov. Tí sú tvorení členmi rozvetvených rodín a v Berlíne ich takto operuje až 20.

slovakia

left justify in out

Každá má možno až 500 členov a 12 týchto rodín spôsobuje polícii naozajstné starosti, pretože sa zaoberajú organizovaným zločinom, ako sú krádeže a lúpeže na vysokej úrovni. Polícia však politicky korektne zdôrazňuje, že nie každý člen týchto rodín je zločinec, píše server stredoevropan.cz.

 

Arabi, Turci a Afričania pôsobia predovšetkým na západe mesta. Východu sa boja, pretože tam ich ľudia nemajú veľmi v láske, navyše to tam kontrolujú ruské, východoeurópske a ázijské mafie. Niektoré arabské rodiny žijú v štvrti Neukölln a ulice tam majú presne rozdelené. Svoje teritórium opúšťajú, len keď je to nutné.

 

Vďaka rodinným štruktúram je pre policajtov takmer nemožné preniknúť dovnútra skupiny. Rodina je pre týchto ľudí všetko a aby niekto vypovedal proti svojim príbuzným, je nemysliteľné.

 

Historicky nemohlo veľa týchto Arabov, často Palestínčanov a Libanoncov bez štátneho príslušenstva, v Nemecku pracovať. Zločin sa tak stal ich hlavným zdrojom príjmov, a tak to zostalo dodnes. Len sa vraj uhladzujú metódy. Kým predtým dochádzalo k vraždám a ťažkým zločinom, dnes sa vraj viac orientujú na nehnuteľnosti.

 

Celá jedna tretina práce oddelenia boja s organizovaným zločinom sa venuje arabským klanom. Viac než polovica podozrivých nie sú nemeckými občanmi. Pašujú drogy, vyberajú výpalné a organizujú nelegálne hazardné hry v čomkoľvek. Medzi ich známe kúsky patrí prepadnutie pokrového turnaja v centre Berlína alebo zlatníctva v KaDeWe.

 

Pokiaľ niekoho z nich zatknú, neznamená to, že ho aj obvinia alebo odsúdia. Peniaze pre rodiny nie sú problém, a tak ich zastupujú najlepší právnici v meste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies