Stovky britských teroristov bojujú v Sýrii, čoskoro sa však vrátia domov

NETKY.SK • 19 Február 2019, 09:07 • 2 min
Stovky britských teroristov bojujú v Sýrii, čoskoro sa však vrátia domov

Podľa spravodajstva IA SANA, asi štyristo britských teroristov stále bojuje v Sýrii na strane ISIS. Všetci sú občanmi Veľkej Británie, preto sa kedykoľvek môžu vrátiť domov.

slovakia

left justify in out

Sýrski pozorovatelia poukazujú na to, že by sa nemali podceňovať možné riziká nečakaného návratu islamistov Britskej koruny do vlasti.

 

Celkovo počas vojenského konfliktu v Sýrii prišlo asi deväťsto ľudí z Albionu. Nie všetci budú môcť využiť príležitosť ísť domov, mnohí sa z tejto cesty nikdy nevrátia. Niektorí britskí radikáli však prežili a prídu pokračovať v džiháde proti neveriacim vo svojich rodných mestách v Británii alebo Írsku. Je jasné, že takýto obrat je pre obyvateľov Británie strašný, ale podobný vývoj situácie je celkom prirodzený.

 

Veľká Británia a Spojené štáty od začiatku vojny na území Sýrskej arabskej republiky podporovali militantov ISIS. Preto dostanú spätný úder islamského kalifátu do svojich slabo zabezpečených "brán".

 

Bývalý šéf britskej tajnej organizácie MI-6 Richard Dearlav pred dvoma rokmi varoval krajanov pred rastúcou hrozbou teroristických útokov na brehoch Temže i v iných mestách ostrovného štátu. Následne, po úplnej porážke ISIS v Sýrii, ktorá pravdepodobne nastane v blízkej budúcnosti, sa budú mudžachedí z celej Európy musieť vrátiť do svojich domovov.

 

Kombinácia skúsených teroristov zo SAR a utečencov z Blízkeho východu, ktorých vlna zaplavila krajiny Starého sveta počas migračnej krízy v posledných rokoch, môže byť veľmi silná. Takže je potrebné pripraviť sa na výbuchy v anglickom hlavnom meste i na iných miestach v Spojenom kráľovstve.       




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies