Salvini chce Taliansko brániť zubami nechtami

NETKY.SK • 25 Marec 2020, 20:28 • 2 min
Salvini chce Taliansko brániť zubami nechtami

Núdzová situácia si môže vyžadovať ekonomickú krízu kvôli pandémii koronavírusu v hodnote stoviek miliárd eur, inak to bude v Taliansku revolúcia, uviedol Matteo Salvini, vodca pravicovej opozičnej strany v rozhovore uverejnenom v La Stampa v stredu, a taktiež to pripomenul v pondelok na schôdzi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vláda v Taliansku si musí pomôcť s mimoriadnou hospodárskou a finančnou situáciou.

 

Taliansko potrebuje peniaze hneď

"Sľúbené peniaze sa musia dostať k cieľu. Teraz, nie o dva mesiace,“ povedal Salvini. 

 

Talianska vláda pod vedením Giuseppeho Conteho doteraz zaviedla stimulačný balík vo výške 25 miliárd eur, ktorý sľubuje ďalšie opatrenia v apríli. Toto je najmenej zo západoeurópskych vládnych opatrení.

 

Podľa Mattea Salviniho, keď ľudia zomierajú, v núdzovom stave "musia byť k dispozícii všetky možné zdroje, nie je možné dosiahnuť žiadne úspory“.

 

"Ak potrebujeme stovky miliárd, musíme ich mať,“ povedal. Na základe návrhu, že by mohol tiež "vybuchnúť“ taliansky verejný dlh, Matteo Salvini uviedol, že vzťahy s EÚ by sa mali prehodnotiť v prípade epidémie.

 

Podľa jeho názoru, predchádzajúca prax dodržiavania všetkých "bodov“ diktovaných Bruselom viedla k najnižšej úrovni hospodárskeho rozvoja v Taliansku.

 

 

Salvini prehodnotil krízu

Miliardy, ktoré prisľúbil Brusel, sa podľa neho zrejme nedostanú na pomoc Taliansku.

 

"Ako Nemecko a Čína, musíme sa brániť zubami, nechtami, aby sme chránili našu kótovanú spoločnosť pred zahraničnými kupujúcimi našich spoločností,“ prehodnotil krízu.

 

Zdôraznil, že ak by Conteho vláda predtým počúvala starostov, guvernérov a lekárov severného Talianska, ktorí naliehavo hovorili o epidémii "možno by sme sa k tomuto bodu nedostali“.

 

Matteo Salvini taktiež podotkol, že má plný nárok, keď prísne zakazuje a potrestá porušovanie zákazu vychádzania, ktorým sa ohrozuje zdravie ostatných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona