Joe Biden sa poďakoval Slovensku. Aký mal dôvod?

NETKY.SK • 8 Apríl 2022, 19:10 • 2 min
Joe Biden sa poďakoval Slovensku. Aký mal dôvod?

WASHINGTON - Spojené štáty umiestnia na Slovensku jednu batériu systému protiraketovej obrany Patriot spolu s americkým obslužným personálom. Oznámil to v piatok americký minister obrany Lloyd Austin.

slovakia

left justify in out

Americký prezident Joe Biden sa poďakoval v piatok slovenskej vláde za to, že Ukrajine darovala systém protivzdušnej obrany S-300. TASR o tom informuje na základe vyhlásenia Bieleho domu. 

 

„Chcem poďakovať slovenskej vláde za poskytnutie systému protivzdušnej obrany S-300 Ukrajine,“ uviedol Biden s tým, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ho o to viackrát osobne žiadal.

 

 

Biden zdôraznil, že darovanie systému S-300 bolo možné aj vďaka tomu, že Washington súhlasil s presunom svojho raketového systému Patriot na Slovensko, aby bola naďalej zaistená jeho bezpečnosť. Umiestnenie systému Patriot v SR potvrdil predtým aj americký minister obrany Lloyd Austin.

 

img

 

Americký prezident zároveň na Twitteri dôrazne odsúdil raketový útok na železničnú stanicu v ukrajinskom meste Kramatorsk, z ktorého Kyjev obvinil ruskú armádu, informovala agentúra AFP. 

 

„Útok na ukrajinskú železničnú stanicu je ďalším ohavným zverstvom spáchaným Ruskom, ktoré zasiahlo civilistov  snažiacich sa evakuovať a dostať do bezpečia,“ uviedol na margo útoku, pri ktorom zahynulo najmenej 50 ľudí vrátane 5 detí.

 

Prečítajte si tiež: Členovia NATO môžu Ukrajinu zásobovať zbraňami aj roky




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies