Bergeron dohrával finále s poškodenými pľúcami

NETKY.SK • 3 Júl 2013, 10:59 • 2 min
Bergeron dohrával finále s poškodenými pľúcami

BOSTON - Hokejový útočník Bostonu Patrice Bergeron mal po skončení neúspešnej finálovej série Stanleyho pohára s Chicagom problémy s pľúcami. Dvadsaťsedemročného Kanaďana museli po poslednom zápase bojov o trofej hospitalizovať s viacerými zraneniami. Do nemocnice ho prijali so zlomeninou rebra, poškodenou chrupavkou pravého ramena a prepichnutým ľavým pľúcnym lalokom.

slovakia

left justify in out

"Cítim sa už oveľa lepšie," priznal Bergeron, ktorý nepotrebuje operáciu. "Myslím si, že rameno a rebrá sa dobre hoja. Potrebujem len dostatok oddychu, aby sa to ešte zlepšilo. Podrobujem sa niektorým procedúram, ale všetko je o oddychu," doplnil Bergeron, ktorého museli previezť do nemocnice aj po piatom súboji v Chicagu. Po krátkom vyšetrení poškodenej chrupavky medzi rebrami a ramenom sa však vrátil k tímu.

Problémy útočníka Bostonu sa začali v štvrtom stretnutí finálovej série s Chicagom. "Myslím si, že chrupavku som si poškodil v súboji pri mantineli s Michaelom Frolíkom. Stav sa zhoršil, keďže som hral ďalej. V piatom zápase pri prvom alebo druhom striedaní som dostal náraz do rebier a ešte sa to zhoršilo," doplnil Bergeron, ktorý sa po šiestom finále začal cítiť veľmi zle. Mal predovšetkým problémy s dýchaním. V nemocnici mu diagnostikovali perforáciu pľúc. "Bolo šťastím, že som išiel do nemocnice. Mohlo to dopadnúť aj horšie," pripustil Bergeron.

Boston vo finále play-off NHL prehral so Chicagom 2:4 na zápasy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies