Obdarujte opustených seniorov v DSS-kach. Krabicou plnou lásky im zaručene spríjemníte Vianoce!

NETKY.SK • 1 December 2021, 08:53 • 2 min
Obdarujte opustených seniorov v DSS-kach. Krabicou plnou lásky im zaručene spríjemníte Vianoce!

BRATISLAVA – Už štvrtým rokom sa môže verejnosť zapojiť do výzvy, ktorá skutočne stojí za to! Stačí do krabice od topánok zabaliť pre seniorov v domovoch dôchodcov zopár maličkostí, ktoré im počas vianočných sviatkov vyčarujú úsmev na tvári a dostanú pocit, že sa na nich nezabudlo.

slovakia

left justify in out

Už štvrtým rokom ľudia zapĺňajú krabice od topánok darčekmi pre opustených seniorov v domovoch dôchodcov. Projekt s názvom Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? sa teší veľkej pozornosti.

 

Zapojiť sa môže každý, kto chce počas Vianoc potešiť dôchodcov, o ktorých ich rodiny stratili záujem. Tie úsmevy a radosť za to jednoznačne stoja. Nejde pritom o nič drahé, čo by mohlo výrazným spôsobom zaťažiť rodinný rozpočet. Iniciatíva na svojej stránke kolkolasky.sk zároveň ľuďom radí, čo je vhodné do krabice zabaliť. Zväčša ide o niečo sladké, slané, voňavé, krížovky či knižkupohľadnicu s pozdravom.

 

img

 

Postup ako odovzdať vianočnú krabicu plnú prekvapení, je veľmi jednoduché. Preberie ju kontaktná osoba z vášho okolia, ktorá ju následne odovzdá niektorému zo seniorov. Na Slovensku pôsobí viac ako 200 kontaktných osôb v 288 obciach či mestách. Do výzvy je možné zapojiť sa do pondelka (6. decembra).

 

Iniciatíva tiež verejnosť žiada, aby krabice neprelepovali. Musia totiž skontrolovať obsah, či sa v nej nenachádza niečo proti stanoveným štandardom. Zároveň sa snažia balíčky ešte upravovať, aby boli rovnocennéžiaden dôchodca nemal pocit, že dostal menej. Tiež do nich vkladajú kresby od žiakov zo základných škôl

 

img

 

Iniciátorkou myšlienky potešiť osamelých seniorov na Slovensku vianočnými darčekmi bola Janka Galatová, ktorá založila skupinu na Facebook a oslovila svojich známych, aby sa zapojili do zbierky darčekov pre seniorov v domovoch dôchodcov. V priebehu uplynulých troch rokov sa do výzvy zapojilo už viac ako 98-tisíc ľudí

 

„Potešme čo najviac starkých, ktorí najmä v týchto časoch potrebujú lásku a pozornosť. Keďže odovzdávanie krabíc v sprievode programu a ďalších ľudí tento rok nie je možné, vyzývame čo najviac ľudí, aby do svojich krabíc pridali aj zo srdca napísaný pozdrav, list, fotky prípadne aj obálku so známkou, aby starkí mohli odpísať,“ píše na stránke Galatová. 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies