Benzíny a nafta by mali na Slovensku zlacnieť

NETKY.SK • 27 September 2013, 11:28 • 2 min
Benzíny a nafta by mali na Slovensku zlacnieť

BRATISLAVA - Dnes sa na Slovensku začína ďalšie kolo znižovania cien pohonných látok. V priemere by benzíny aj nafta mali zlacnieť o 1,5 eurocenta za liter. Informoval o tom dnes internetový portál natankuj.sk.

slovakia

left justify in out

"Podľa našich odhadov by sa pokles cien mal prejaviť na väčšine čerpacích staníc do polovice budúceho týždňa. Pokles cien umožnila situácia na medzinárodných trhoch, kde ceny benzínov a nafty pokračovali v poklese."

Po skončení zníženia cien na čerpacích staniciach by priemerná cena najpredávanejšieho benzínu mala byť na úrovni mierne pod 1,500 eura za liter. Nafta by sa mala predávať v priemere za niečo vyše 1,390 eura za liter. Aktuálny pokles cien benzínov na Slovensku je tretí za posledné tri týždne. "Celkovo tak uvoľnenie napätia súvisiace so Sýriou stlačilo ceny tejto skupiny motorových palív o 3,5 eurocenta za liter, a to aj po započítaní aktuálneho poklesu."

Nafta pred dvoma týždňami najprv zdražela o 1 eurocent za liter, o týždeň nato o rovnakú hodnotu zlacnela. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies