Belgicko si dnes pripomína deň daňovej slobody

NETKY.SK • 6 August 2015, 12:54 • 2 min
Belgicko si dnes pripomína deň daňovej slobody

BRUSEL - Dnes je v Belgicku deň daňovej slobody, čo znamená, že teoreticky od dnešného dňa zamestnanci v Belgicku zarábajú už iba pre seba. Uviedli belgické médiá.

slovakia

left justify in out

S počtom 218 dní, čo je obdobie potrebné pre každého zamestnanca v Belgicku zaplatiť štátu všetky svoje dane a odvody z pracovných príjmov, príspevkov na sociálne zabezpečenia a DPH, sa Belgicko pripojilo k ostatným krajinám EÚ, ktoré vďaka nižšej daňovej záťaži oslavujú deň daňovej slobody oveľa skôr.
     

Belgicko už tradične patrí medzi krajiny s najneskorším kalendárnym dňom daňovej slobody. Nie všetky krajiny EÚ vypracovávajú každý rok výpočty pre stanovenie dňa daňovej slobody. 
     

Najlepšie sú z tohto hľadiska občania Bulharska, ktorí zarábajú na seba od 2. mája a občania Litvy - od 15. mája. Británia tohto roku oslávila tento deň 31. mája, Slovinsko 13. júna a Česká republika, podobne ako aj Nemecko, Holandsko a Portugalsko okolo 22. júna.
     

Slováci v tomto roku pracovali pre štát dlhšie ako vlani, keď podľa analýzy Nadácie F. A. Hayeka a Združenia daňových poplatníkov symbolický deň daňovej slobody pripadol na 4. júna.
     

Deň daňovej slobody je pre mnohých Belgičanov príležitosť odsúdiť vysoké daňové zaťaženie v krajine. Belgickí daňoví poplatníci sú zdaňovaní vo výške 50 % svojich príjmov, k čomu sa priratúvajú ešte rôzne obecné dane a poplatky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies