Belgického cyklistu De Deckera zrazilo počas tréningu auto, je v kóme

NETKY.SK • 24 August 2023, 10:15 • 2 min
Belgického cyklistu De Deckera zrazilo počas tréningu auto, je v kóme

BRUSEL - Belgický cyklista Tijl De Decker mal počas tréningu vážnu dopravnú nehodu, po ktorej ho museli previezť do nemocnice. Podľa jeho tímu Lotto-Dstny sa mladý pretekár nachádza momentálne v kóme. Ako informovala agentúra DPA, 22-ročného De Deckera zrazilo v stredu počas tréningu na domácich cestách auto.

slovakia

left justify in out

Podľa belgických médií utrpel De Decker pri nehode vážne zranenia a stratil veľa krvi. V meste Lier podstúpil okamžitú operáciu, následne ho previezli do univerzitnej nemocnice v jeho rodnom meste Antverpy. Bližšie podrobnosti o zdravotnom stave jeho tím nezverejnil. "Ďalšie informácie poskytneme po nasledujúcich vyšetreniach. Sme myšlienkami a modlitbami pri Tijlovi," uviedla na sociálnej sieti stajňa Lotto-Dstny.

 

Denník Het Nieuwsblad informoval, že polícia vyšetruje incident na verejnej ceste. "Ohľadom príčin nehody prebieha momentálne vyšetrovanie. Môžeme potvrdiť, že jej súčasťou bolo osobné vozidlo," uviedol pre periodikum hovorca polície. De Decker patrí medzi najväčšie šprintérske talenty, tento rok vyhral jednu etapu na Okolo Taiwanu a triumfoval v pretekoch Paríž-Roubaix v kategórii do 23 rokov. Uplynulú sobotu skončil v rovnakej vekovej kategórii štvrtý na národnom šampionáte. Jazdí za mládežnícky tím Lotto Dstny, od budúceho roka mal byť už súčasťou jeho profesionálneho kádra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / DPA Foto: Het Nieuwsblad
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies