Na športové podujatie do sto ľudí v zelenom okrese vás pustia aj bez negatívneho testu

NETKY.SK • 29 Júl 2021, 19:47 • 2 min
Na športové podujatie do sto ľudí v zelenom okrese vás pustia aj bez negatívneho testu

BRATISLAVA – V prípade športovcov a realizačného tímu v počte do sto osôb v zelených okresoch nemusí byť účasť na podujatí podmienená negatívnym výsledkom testu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR) Daša Račková. Zmena bude podľa ÚVZ SR súčasťou najbližšej aktualizácie vyhlášky k organizácii hromadných podujatí.

 

„V žltých a horších okresoch je záujem ponechať rovnaké podmienky ako doteraz, teda povinnosť pravidelného testovania športovcov. Tí, ktorí spĺňajú definíciu plne zaočkovanej osoby, sú do 180 dní po prekonaní ochorenia a osoby do 12 rokov, nemusia podstupovať testovanie na COVID-19,“ uviedla Račková.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) výnimku z povinného testovania pre športovcov víta. „Je dobrou správou, že náš spoločný apel s koaličnými kolegami z hnutia OĽaNO bol vypočutý. Jedinou podmienkou je, že počet účastníkov na športových podujatiach nesmie presiahnuť sto osôb. Naším cieľom bolo odstrániť diskrimináciu v pravidlách, ktoré boli nepochopiteľné a prísne,“ uvádza strana v stanovisku, ktoré zaslal jej hovorca Ondrej Šprlák. Podľa SaS bude mať toto rozhodnutie pozitívny dopad na mládežnícke a regionálne športové podujatia.


K tomuto záveru došiel ÚVZ SR po rokovaní konzília odborníkov za účasti štátneho tajomníka Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivana Husára.
 

Mohlo by vás zaujímať: Ochorenie COVID-19 sa stáva pandémiou nezaočkovaných, ktorí sú pre koronavírus ľahkou korisťou



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies