Rusi získali dôkazy o tom, že Dariu Duginovú zavraždila ukrajinská tajná služba!

NETKY.SK • 22 August 2022, 15:30 • 2 min
Rusi získali  dôkazy o tom, že Dariu  Duginovú zavraždila ukrajinská tajná služba!

MOSKVA - Vyhlásila to ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB).

slovakia

left justify in out

Z činu je podozrivá ukrajinská občianka Nataľa Vovková, ktorá prišla do Ruska pred mesiacom. Prenajala si byt neďaleko Duginovej bydliska v Moskve, aby získala informácie o jej denných aktivitách a pripravila vraždu, tvrdí FSB.

 

img

 

Vovková mala byť so svojou 12-ročnou dcérou prítomná aj na festivale v Zacharove v Moskovskej oblasti, na ktorom prednášal Dugin a bola tam aj jeho dcéra Daria. Z festivalu odchádzala Daria sama autom, ktoré patrilo jej otcovi. Jej otec ruský politik Alexander Dugin bol v kolóne áut niekoľko metrov za svojou dcérou. 

 

Po výbuchu bomby na podvozku pod sedadlom vodiča, ktorú podľa predchádzajúcich správ odpálili na diaľku, odišla Vovková aj s dcérou do Estónska autom s vymeneným evidenčným číslom, vyhlásila FSB. „Tento zločin pripravili a vykonali ukrajinské špeciálne služby," uviedla vo vyhlásení FSB.

 

img

 

Daria Duginová bola ruská novinárka a politologička. Zomrela na mieste, vo veku nedožitých 30 rokov. Vedúci kancelárie ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak včera vyhlásil, že Ukrajina nemá s atentátom a smrťou Darie Dugonovej nič spoločné, lebo Ukrajina „nie je zločinecký štát, akým je Ruská federácia, a už vôbec nie teroristický štát."

 

Prečítajte si aj: Krúpa o smrti dcéry Alexandra Dugina: „Hnusná nacistka si smrť zaslúžila."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies