Americký prezident Trump odporúča nosiť rúška, sám ho však odmieta

NETKY.SK • 4 Apríl 2020, 12:49 • 2 min
Americký prezident Trump odporúča nosiť rúška, sám ho však odmieta

Prezident Donald Trump americkým občanom v piatok predstavil nové federálne smernice, ktoré odporúčajú nosenie rúšok na verejnosti, avšak vzápätí dodal, že sám sa touto radou riadiť nehodlá.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Rozhodol som sa to nerobiť," vyhlásil americký prezident. Americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) odporúča ľuďom zakrývať si tvár na verejnosti, najmä v oblastiach ohnísk nákazy novým koronavírusom.

 

Trump sa necíti byť povinný riadiť sa smernicami

Hlava štátu sa však necíti byť viazaná smernicami vlastnej vlády. Trump uviedol, že si nevie predstaviť ako sedí v Oválnej pracovni Bieleho domu a víta svetových lídrov so zakrytou tvárou. "Je to odporúčanie, oni to odporúčajú," vysvetlil. "Ja to proste nosiť nechcem." Trump na svojich sociálnych sieťach pritom zdieľa všetky odorúčania vlády a vyzýva ľudí, aby ich dodržiavali. 

 

 

Situácia v USA

V USA evidujú už viac ako 245.500 prípadov nákazy a vyše 6000 úmrtí. Americké štáty sa pripravujú na kritický nedostatok ochranných másk a respirátorov. Z tohto dôvodu Trump a ďalší predstavitelia jeho vlády zdôrazňujú, že nové pravidlá sú iba v rovine odporúčaní a akékoľvek podomácky zhotovené zakrytie tváre bude akceptovateľné, pričom chirurgické masky a respirátory N95 by mali byť vyhradené najmä pre zdravotníkov bojujúcich proti nákaze v prvej línii. Trump vo videu, ktoré uverejnil na svoj Twitter, ďakuje zdravotníkom a urpesnil stav v USA. Informuje, že najväčšie problémy má New York, Lousiana a Michigan. 

 

 

Médiá poukazujú na nekonzistentnosť komunikácie Bieleho domu, keďže prvá dáma USA Melania Trumpová na svojom Twitteri vyzýva na nosenie rúšok, ktoré jej manžel odmieta. "Ako sa nám blíži víkend, žiadam všetkých aby dodržiavali vzájomné odstupy a brali nosenie rúšok vážne," tvítla nedávno Trumpová.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies