Saganova cesta za olympijskou medailou. Ako sa pripravuje fenomén svetovej cyklistiky na parížsky vrchol?

NETKY.SK • 25 Január 2024, 12:25 • 2 min
Saganova cesta za olympijskou medailou. Ako sa pripravuje fenomén svetovej cyklistiky na parížsky vrchol?

O posledné olympijské hry v Tokiu prišiel Peter Sagan kvôli zraneniu kolena. Tento rok v Paríži má slovenský cyklista po ôsmich rokoch ďalšiu šancu získať olympijskú medailu a zavŕšiť tak svoju úspešnú kariéru. Pri svojej tretej účasti pod piatimi kruhmi sa druhýkrát predstaví na horskom bicykli v cross-country, ktorému sa začal naplno venovať po konci minulej sezóny. Jeho prípravu na najväčšiu športovú akciu roku 2024 podrobne mapuje dokumentárna séria Chasing Glory, ktorú je možné sledovať od 24. januára na stanici Eurosport 1.

slovakia

left justify in out

Radí sa bezpochyby medzi najúspešnejších cestných cyklistov histórie. Na svojom konte má tri tituly majstra sveta, rekordných sedem zelených trikotov na slávnej Tour de France a celkom 121 víťazstiev, vrátane veľmi prestížnych „klasík“ Okolo Flander a Paríž-Roubaix. Jediné, čo Peterovi Saganovi v bohatej zbierke úspechov schádza je olympijská medaila. Pravdepodobne poslednú šancu dosiahnuť na tento cenný kov bude mať onedlho tridsaťštyriročný slovenský fenomén tento rok v Paríži. Rovnako ako pred ôsmimi rokmi v brazílskom Rio de Janeiro sa však nepredstaví „na ceste“, ale v cross-country na horskom bicykli, na ktorom svoju kariéru začínal.

 

„Horské bicykle boli vždy mojou vášňou. Zúčastniť sa olympijských hier v Paríži na horskom bicykli je mojím snom. Bude to výzva,“ vyjadril sa Sagan v marci minulého roka pre Eurosport.

 

Práve Eurosport teraz rámci svojho exkluzívneho olympijského obsahu k olympijským hrám v Paríži odvysiela novú sedemdielnu dokumentárnu sériu Chasing Glory, ktorá mapuje cestu Petera Sagana a ďalších piatich svetoznámych športovcov z rôznych disciplín za potenciálnym olympijským zlatom. Dokument ponúkne divákom pohľad nielen do Saganovho súkromia, ale predovšetkým poodkryje priebeh jeho prípravy na najväčšiu športovú akciu tohto roku.

„Chceme rozprávať príbeh olympijských hier prostredníctvom autentických a uveriteľných príbehov športovcov, ktorí sa pripravujú na hry v Paríži, aby sme ich čo najviac priblížili fanúšikom. Pri každom z nich chceme byť priamo v centre diania a pri každom výkone,“ uvádza Scott Young, seniorský viceprezident WBD pre obsah, produkciu a obchodné operácie.

 

Okrem Petra Sagana sa dokument zameriava na nórskeho držiteľa svetového rekordu v behu na 400 metrov prekážok Karstena Warholma, doteraz jedinú olympijskú šampiónku v športovom lezení Janju Garnbretovú zo Slovinska, britskú šprintérku Dinu Asher-Smithovú, talentovanú surfistku Vahine Fierrovú z Tahiti a Menno Van Gorpa, holandského trojnásobného svetového šampióna v breakdance, ktorý bude súčasťou olympijského programu vôbec prvýkrát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Media:list / Karel Smetana, Foto: Biker.sk / Pauline Ballet / A.S.O.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies