Bayern piatykrát v rade do semifinále, Guardiola: Chceme ísť ďalej

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 11:10 • 2 min
Bayern piatykrát v rade do semifinále, Guardiola: Chceme ísť ďalej

LISABON - Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov už piaty rok po sebe postúpil do semifinále Ligy majstrov. Zverenci španielskeho trénera Pepa Guardiolu potvrdili pozíciu favoritov, keď po domácom víťazstve 1:0 zvládli štvrťfinálovú odvetu a na pôde Benficy Lisabon uhrali postupovú remízu 2:2. Portugalský tím si naposledy zahral v semifinále LM (resp. EPM) v roku 1990.

slovakia

left justify in out

Bayern odštartoval v Lisabone napriek jednogólovému náskoku z prvého duelu aktívne. Rýchlymi kombináciami udržal domácich pod tlakom a mal zápas pevne v rukách, no agilný Müller sa v dobrej šanci z 20. minúty nepresadil. Aj preto udrelo na druhej strane, Eliseu poslal loptu do "vápna", kde sa v tiesni troch hráčov vrátane vybiehajúceho Neuera presadil hlavou Jimenez. Bayern sa však rýchlo otriasol a vzhľadom na pokračujúci tlak dosiahol obrat. V 38. minúte najskôr poslal odrazenú loptu do siete Vidal a po zmene strán ho dokonal Müller. Nemecký šampión neponúkol domácim veľa možností, štvrťhodinu pred koncom si však situáciu mierne skomplikoval, keď vyrovnal Talisca. Keďže Lewandowskému by v prípade žltej karty hrozil dištanc v úvodnom semifinále, hosťujúci tréner ho nasadil až na záverečných päť minút, no výsledok sa už nezmenil.

 

"Gratulujem klubu k dosiahnutiu piateho postupu do semifinále v rade. Veľmi sa z toho tešíme. Prvý krok k postupu sme urobili už doma, ale v odvete sme nenechali nič na náhodu a vytvorili sme si veľa šancí. Tento zápas bol pre nás veľmi užitočný. Ukázal nám, kde máme rezervy. Vieme, že naša defenzíva nefunguje stopercentne, našťastie sme to ustáli. Nezastavíme sa a chceme ísť až do finále. Očakávania sú veľké, ale tie boli aj v minulých sezónach a nedokázali sme to dotiahnuť až na vrchol. Veríme, že tento rok sme silnejší," vyhlásil tréner Bayernu Guardiola. V piatok na žrebovaní vo švajčiarskom Nyone spozná jeho tím meno semifinálového súpera. Pre Guardiolu by mal špecifickú príchuť súboj s Manchestrom City, kde bude pôsobiť od novej sezóny. "Je to jedna z možností, ale tiež Real Madrid a Atletico. Rozdáme si to s každým súperom, ktorý sa nám postaví do cesty," dodal diplomaticky Guardiola.

 

Proti Bayernu nemala Benfica čo stratiť, v dvojzápase s favoritom však obstála so cťou. Tréner Rui Vitoria pred odvetou cítil šancu na postup. "Chceli sme vyhrať. Nepodarilo sa nám to, napriek tomu nám tento zápas ukázal pozitíva. Hrali sme proti jednému z najlepších mužstiev na svete vyrovnanú partiu, bojovali sme do poslednej minúty a stále verili našej futbalovej filozofii. Som smutný z vypadnutia, ale súčasne hrdý na hráčov. Ich výkon ocenili aj fanúšikovia neutíchajúcim potleskom, to hovorí za všetko. Do Mníchova ich prišlo 5000, dnes nás hnal vpred plný štadión. Ďakujeme im za ohromnú podporu," uviedol Vitoria, ktorého tím sa musí preladiť na ligové zápolenia. Benficu čaká tuhý boj o titul v domácej súťaži, ktorú vedie s dvojbodovým náskokom pred mestským rivalom Sportingom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies