Basketbalistky Good Angels chcú v Cegléde spečatiť postup, trúfajú si aj na víťazstvo

NETKY.SK • 14 Február 2017, 14:26 • 2 min
Basketbalistky Good Angels chcú v Cegléde spečatiť postup, trúfajú si aj na víťazstvo

KOŠICE - Do zhruba 250 km vzdialeného maďarského Ceglédu odcestujú v stredu v kompletnom zložení basketbalistky Good Angels Košice na štvrtkový odvetný zápas druhého kola vyraďovacej časti Európskeho pohára FIBA 2016/2017 proti miestnemu tímu VBW CEKK (18.00). Z prvého stretnutia si vezú solídny 15-bodový náskok, ktorý nadobudli víťazstvom 79:64 v Angels aréne. Na prienik do ďalšej fázy im teda stačí aj prehra o 14 bodov.

slovakia

left justify in out

"Dievčatám však budem znova prízvukovať, že zápas sa pre nás začína od 0:0," konštatuje tréner Peter Jankovič - a nie do vetra. Košičanky totiž v predchádzajúcom kole takmer premárnili 19-bodový náskok z prvého stretnutia proti družstvu Carolo Basket, pod košmi ktorého podľahli napokon o 14 bodov, hoci domáce basketbalistky boli v hre o postup do poslednej minúty. "Dôležité bude zachytiť úvod stretnutia, čo sa nám vo Francúzsku nepodarilo. V Cegléde na nás čaká búrlivé prostredie, ktoré vie utvoriť tlak na súpera aj rozhodcov. Verím však, že disponujeme dostatočne skúseným družstvom, aby sme to zvládli. Opäť máme všetko vo vlastných rukách."

VBW CEKK Cegléd si v sobotu v domácej súťaži poradil s outsiderom MTK Budapešť hladko 93:69. V Košiciach o 5 bodov vyhral prvý polčas a tesný rozdiel v skóre držal do 31. minúty, keď zaostával len 53:58. "Rozdiel v konečnom skóre mohol byť vyšší, ale aj nižší. Som predovšetkým rád, že sme zvíťazili. Pätnásťbodovým rozdielom sme položili veľmi dobrý základ pred odvetou, v ktorej si tiež trúfame zvíťaziť," doplnil Peter Jankovič odhodlane.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies