Horskí a leteckí záchranári ratovali muža

NETKY.SK • 15 September 2019, 14:35 • 2 min
Horskí a leteckí záchranári ratovali muža

VYSOKÉ TATRY - Horskí aj leteckí záchranári pomáhali v nedeľu dopoludnia mužovi, ktorý si pri páde vo Vysokých Tatrách poranil členok. O pomoc požiadala skupina horolezcov po tom, ako jeden z nich spadol približne 100 metrov nad Lomnickým sedlom. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

O súčinnosť požiadala posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) z Popradu, ktorá na heliporte v Starom Smokovci vzala na palubu horského záchranára. „Po prílete do oblasti bol z vrtuľníka pri zranenom mužovi vysadený záchranár HZS, ktorý ho ošetril a pripravil na transport. Následne boli záchranár spoločne s ošetreným pacientom za pomoci navijaka z terénu evakuovaní a letecky dopravení na heliport do Starého Smokovca,“ uvádza HZS s tým, že pacienta tam odovzdali do rúk lekárky leteckých záchranárov.

 

obrazok

 

Po poskytnutí medikamentóznej liečby a vyšetrení ho opäť naložili na palubu vrtuľníka a následne transportovali do nemocnice v Poprade.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona