Basketbalisti Dallasu vyhrali v San Antoniu, Dončič zatienil Wembanyamu

NETKY.SK • 26 Október 2023, 10:30 • 2 min
Basketbalisti Dallasu vyhrali v San Antoniu, Dončič zatienil Wembanyamu

DENVER - Basketbalisti Dallasu zvíťazili vo svojom úvodnom vystúpení novej sezóny NBA na palubovke San Antonia 126:119. Mavericks potiahol v noci na štvrtok k triumfu Luka Dončič, ktorý zaznamenal triple double 33 bodov, 13 doskokov a 10 asistencií. Kyrie Irving ho doplnil 22 bodmi.

slovakia

left justify in out

Svoj prvý zápas v NBA absolvoval francúzsky pivot Victor Wembanyama, ktorý prichádza do zámorskej súťaže s prívlastkom generačného talentu. Najvyššie draftovaný hráč tohto leta si zapísal na úvod kariéry 15 bodov. Mladý tím Spurs predviedol kolektívny výkon, keď až sedem hráčov sa dostalo do dvojciferných čísiel, najviac bodov dal Devin Vassell - 23.

Devätnásťročný 224 cm vysoký obor, ktorý je na svoju výšku mimoriadne obratný a pohyblivý, mal pri svojom debute problémy s faulami, už v úvodnej minúte štvrtej štvrtiny mal na konte päť. "Asi som priveľmi chcel, nedal som energiu do tých správnych vecí. Nebolo to nič výnimočné, ale som spokojný. Podal som štandardný výkon, dúfam, že nabudúce predvediem niečo výnimočné," zhodnotil svoje premiérové vystúpenie Wembanyama podľa AFP.


Poklonu Francúzovi vystrúhal aj Dončič. "Bude úžasný, už teraz je. Skvele sa pohybuje, ako stredný rozohrávač. Je úžasné ho sledovať," povedal líder tímu, ktorý v uplynulej sezóne nenaplnil očakávania a nepostúpil do play off. Nový ročník však odštartoval na pozitívnej vlne. "Bola to zábava. Vedeli sme, že aréna bude hlučná, všetci chceli vidieť jednu z najväčších nádejí ligy. Mám rád výzvy a táto bola zábavná," tešil sa slovinský rozohrávač podľa AP.

Vysoké ambície bude mať v tomto ročníku aj Boston. Obzvlášť ak do tímu, zdá sa, výborne zapadol Kristaps Porziňgis. Lotyšský pivot si pri premiére po trejde z Washingtonu pripísal 30 bodov. Jayson Tatum viedol svoj tím s 34 bodmi a 11 doskokmi a Celtics zdolali New York Knicks 108:104. Porziňgis navyše zažiaril na palubovke tímu, ktorý ho draftoval a nerozlúčil sa s ním v dobrom. "Bolo úžasné sem prísť, aj s tým bučaním na mňa a všetkým, čo k tomu patrí. Užil som si to, no predovšetkým sme vyhrali a ja cítim nadšenie z toho, čo je pred nami," vyznal sa lotyšský dlháň.


Aj Clevelandu urobila radosť nová posila, Max Strus sa po presune z Miami uviedol 27 bodmi, rovnako ako Donovan Mitchell, ktorý 12 sekúnd pred koncom premenil kľúčovú trojku a Cavaliera tak zvíťazili o bod na palubovke Brooklynu 114:113. Drámu videli diváci aj v Miami, domáci finalista predchádzajúceho ročníka takmer prišiel o 19-bodový náskok proti Detroitu, no mladý tím Pistons v záverečných 64 sekundách nedokázal premeniť ani jednu zo štyroch striel a prehral o jediný bod 102:103.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: Pounding The Rock
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies