Vo Veľkej Británii si uctia princa Filipa 2 minútami ticha na všetkých športových podujatiach

NETKY.SK • 10 Apríl 2021, 11:37 • 2 min
Vo Veľkej Británii si uctia princa Filipa 2 minútami ticha na všetkých športových podujatiach

LONDÝN - Pamiatku zosnulého britského princa Filip, manžela kráľovnej Alžbety II., si v krajine uctia na všetkých športových podujatiach dvoma minútami ticha.

slovakia

left justify in out

O úmrtí vojvodu z Edinburghu vo veku 99 rokov v piatok popoludní informoval Buckinghamský palác. "Jeho kráľovská výsosť zomrela dnes ráno pokojne na hrade Windsor," oznámil palác.

 

 

Miloval šport  

Bezprostredne po zverejnení smutnej správy pre celé kráľovstvo sa začali šíriť informácie z rôznych športových odvetví o uvedenej chvíli ticha ako spomienku na zosnulého člena kráľovskej rodiny. Princ Filip bol napríklad čestným členom londýnskeho kriketového klubu Marylebone, ktorého bol v minulosti vo dvoch funkčných obdobiach prezidentom.

 

img


"Jeho vášeň pre hru, ktorú tak miloval, sme všetci poznali. Trofeje, ktoré venoval majstrom krajiny medzi mužmi a ženami sú krásnou pamiatkou a jeho vkladom pre náš šport. Jeho podpora a vášeň pre kriket počas niekoľkých dekád nás robí jeho veľkými dlžníkmi," uviedol Ian Watmore ako súčasný šéf Kriketovej rady Anglicka a Walesu. Princ Filip bol tiež čestným členom Jockey Clubu, ktorý naprieč krajinou vlastní mnoho dostihových závodísk.

 

Pred rôznymi športoviskami po celej Veľkej Británii sa takmer okamžite objavili vlajky stiahnuté na pol žrde, bol medzi nimi aj futbalový svätostánok Wembley, ktorý je národným futbalovým štadiónom v Anglicku.

 

 

"Vyslovujeme našu najhlbšiu sústrasť Jej veličenstvu Kráľovná a nášmu prezidentovi Jeho kráľovskej výsosti vojvodovi z Edinburghu," uviedli predstavitelia anglickej Futbalovej asociácie (FA), ktorej prezidentom je vnuk zosnulého princ William.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona