Kabinet Eduarda Hegera schválil vstup Švédska a Fínska do NATO

NETKY.SK • 20 Júl 2022, 11:41 • 2 min
Kabinet Eduarda Hegera schválil vstup Švédska a Fínska do NATO

BRATISLAVA - Pripojili sme sa tak k niekoľkým krajinám, kde už ratifikačný proces prijali.

slovakia

left justify in out

Vláda na dnešnom rokovaní schválila prístupový protokol k vstupu Švédska a Fínska do Severoatlantickej aliancie (NATO). K tomu, aby sa Švédske kráľovstvo a Fínska republika stali plnoprávnym členom NATO, je potrebné, aby členské štáty NATO schválili prístupový protokol ustanovenými ich vnútroštátnymi právnymi poriadkami.

 

Ratifikačná fáza sa spustila dňom podpisu prístupových protokolov. Po nadobudnutí platnosti prístupového protokolu pozve generálny tajomník NATO Fínsko a Švédsko na pristúpenie k Severoatlantickej zmluve.

 

Prečítajte si aj: Sýria zareagovala na rozhodnutie ukrajinského prezidenta Zelenského

 

img

 

Minister obrany SR sa domnieva, že vstup Švédska a Fínska do Severoatlantickej aliancie (NATO) bude mať pozitívny dopad aj na Slovensko.

 

„Najväčšie obranné spoločenstvo sveta rozšíri svoje rady o dve ekonomicky a vojensky významné krajiny. Slovensko podporuje rozširovanie Aliancie o demokratické krajiny so správne nastaveným hodnotovým a morálnym kompasom. Vítame krok Švédska a Fínska, ktorých členstvo v NATO bude mať pozitívny dopad aj na ostatné členské krajiny, a teda aj Slovensko. Čím bude naše spoločenstvo silnejšie a súdržnejšie, tým slabší bude nepriateľ," uviedol minister Naď.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies