Štátny komorný orchester Žilina odohrá otvárací koncert 50. sezóny

NETKY.SK • 14 September 2023, 16:15 • 2 min
Štátny komorný orchester Žilina odohrá otvárací koncert 50. sezóny

ŽILINA - Otvárací koncert 50. sezóny odohrá Štátny komorný orchester (ŠKO) Žilina vo štvrtok večer s novým šéfdirigentom Františkom Mackom. Podľa Petry Kovačovskej z ŠKO Žilina bude koncert v Dome umenia Fatra venovaný tvorbe vrcholného predstaviteľa viedenského klasicizmu Ludwiga van Beethovena.

slovakia

left justify in out

Pripomenula, že jeho tvorba je počas 50 rokov dôležitou súčasťou dramaturgie ŠKO. "Ako sólista sa predstaví v Beethovenovom husľovom koncerte Juraj Čižmarovič – jeden z najvýraznejších slovenských sólistov. Koncertný majster rozhlasového orchestra WDR v Kolíne nad Rýnom, ktorý s ŠKO spája dlhoročná spolupráca," uviedla Kovačovská.

 

Podľa nového šéfdirigenta sa môžu návštevníci v nadchádzajúcej sezóne tešiť na koncerty s mnohými osobnosťami, ktoré v Žiline veľmi dobre poznajú. "Spomenieme si na všetko krásne, čo spoločne s vynikajúcimi hudobníkmi ŠKO vytvorili. Som tiež hrdý na to, že môžeme predstaviť niekoľko mimoriadnych sólistov, ktorí v Žiline vystúpia prvýkrát. Osobne sa teším na päť programov, na ktorých sa budem môcť zúčastniť ako dirigent. Prvým je otvárací koncert 50. sezóny so znamenitým huslistom Jurajom Čižmarovičom," napísal v príhovore na webe ŠKO Žilina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Slovenská filharmónia
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies