Barcelona zakončila ročník siedmym double, Iniesta: Výnimočná sezóna

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 11:48 • 2 min
Barcelona zakončila ročník siedmym double, Iniesta: Výnimočná sezóna

MADRID - Futbalisti FC Barcelona zakončili úspešnú sezónu ziskom siedmeho domáceho double. Po obhajobe ligového titulu vydreli v dramatickom finále Kráľovský pohár nad FC Sevilla aj napriek skorému vylúčeniu Javiera Mascherana či zraneniu topkanoniera Luisa Suareza. Hoci sa z Ligy majstrov porúčali Katalánci už vo štvrťfinále, sezónu hodnotili vysoko pozitívne.

slovakia

left justify in out

Madridské finále prinieslo len dva barcelonské góly po predĺžení, no až tri červené karty. FC Sevilla nevyužila v druhom polčase početnú prevahu pri vylúčení Mascherana z 36. minúty, v závere prišla o Evera Banegu a v predĺžení napokon s "Barcou" stratila gólový aj herný krok. Hrdinami večera sa stali Jordi Alba s Neymarom. "Zakončili sme výnimočnú sezónu víťazstvom. Bolo to skvelé finále, v ktorom sme ukázali veľký charakter, tímového ducha, keď sme takmer hodinu hrali oslabení," povedal po stretnutí kapitán víťazov Andres Iniesta.

 

Katalánsky veľkoklub pridal do vitríny už 28. domácu pohárovú trofej. Výborný ročník potvrdil ziskom siedmeho double, hoci na začiatku druhého polčasu prišiel o Suareza, autora štrnástich gólov z uplynulých piatich duelov. "Vedeli sme, že musíme hrať vytrvalo. Ukázali sme silu kolektívu aj v mimoriadne náročných situáciách," dodal autor víťazného gólu Jordi Alba.

 

Sevilla sa postavila Barcelone len štyri dni po treťom triumfe za sebou v Európskej lige. Víťazné finále s Liverpoolom (3:1) síce mala v nohách, no po vylúčení Mascherana sa jej hralo ľahšie. S loptou pod kontrolou však gól nestrelila a s pribúdajúcim časom i vylúčeniami začala strácať na sile. "Mali sme k dispozícii obrovskú výhodu, dlho sme hrali o hráča navyše. Barca má ale perfektné mužstvo, je veľmi ťažké zdolať ho aj keď hrá oslabené. Vždy dokáže v ofenzíve vytvoriť niečo magické," nešetril pochvalnými slovami kapitán Sevillčanov Coke.

 

Barcelonu čakali po návrate z Madridu oslavy double na Nou Campe. Podľa odhadov by sa na nich malo zúčastniť 80.000 fanúšikov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies