Barack Obama a saudskoarabský kráľ Salmán rokovali o chystanom summite

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 06:59 • 2 min
Barack Obama a saudskoarabský kráľ Salmán rokovali o chystanom summite

WASHINGTON - Saudskoarabský kráľ Salmán v pondelok telefonoval s americkým prezidentom Barackom Obamom, aby vyjadril ľútosť nad svojou neúčasťou na chystanom summite s lídrami krajín Perzského zálivu v Bielom Dome a Camp Davide, ktorý sa bude konať tento týždeň. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na Biely dom.

slovakia

left justify in out

Obaja predstavitelia počas telefonátu súhlasili s potrebou spolupracovať s ďalšími krajinami Perzského zálivu "na budovaní kolektívnej schopnosti efektívnejšie reagovať na rozsah hrozieb, ktorým región čelí, a na riešení regionálnych konfliktov", oznámil Biely dom.

 

Predmetom rozhovoru oboch vodcov boli prípravy na summit, ktorý by mal vyústiť do záväzkov všetkých zúčastnených strán. Americkí predstavitelia tvrdia, že po stretnutí bude oznámená integrácia architektúry balistickej raketovej obrany, ako aj vojenské cvičenia reagujúce na výzvy v oblasti námorníctva, boja proti terorizmu, vzdušnej a raketovej obrany.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies