Banskú Bystricu oživí Radvanský jarmok, vyžiada si dopravné obmedzenia

NETKY.SK • 9 September 2023, 08:00 • 2 min
Banskú Bystricu oživí Radvanský jarmok, vyžiada si dopravné obmedzenia

BANSKÁ BYSTRICA - Kultúrna udalosť roka v meste pod Urpínom 365. Radvanský jarmok, ktorý sa koná 7. až 10. septembra, si vyžiada úplné uzávery niektorých komunikácií v historickom centre mesta i dočasné zmeny parkovania pre taxislužby. Niektoré dopravné obmedzenia už platia. Informovala o nich hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.

slovakia

left justify in out

Parkovisko pod Pamätníkom SNP na Štefánikovom nábreží, ako aj Hronské predmestie od križovatky s cestou II/591 je už uzavreté a bude až do pondelňajšieho (11. 9.) večera. Kapitulskú ulicu, príjazdovú cestu pod Baštou, uzatvoria od štvrtkového (7. 9.) rána, rovnako ako Dolnú ulicu od objektu Matice slovenskej po križovatku s Ulicou J. Kráľa. Neprejazdná bude tiež Kuzmányho ulica od križovatky s Dolnou, Národná ulica od križovatky s Kuzmányho po Námestie SNP a takisto Kapitulská od križovatky Ulice J. Cikkera po Námestie SNP. Bakossovu ulicu uzavrú v piatok (8. 9.), ale obyvateľom s trvalým pobytom vjazd povolia. Ulice sprejazdnia v nedeľu (10. 9.) okolo 19.00 h.

 

V dňoch konania jarmoku budú taxíky dočasne parkovať na moste pri križovatke s Ulicou J. Kráľa a na Kapitulskej ulici pri budove Stredoslovenskej energetiky.

 

"Radvanský jarmok ukončí kultúrne leto, počas ktorého sa v Banskej Bystrici uskutočnilo viac ako 30 podujatí. Jarmok sa v tomto roku sústreďuje na významné kovospracujúce remeselnícke techniky - mediarstvo, cinárstvo, zlatníctvo a kováčstvo. Pricestuje takmer 300 remeselníkov z rôznych kútov Slovenska i zahraničia," konštatovala Marhefková.

Stánky s jarmočnými špecialitami na Námestí Š. Moysesa, Dolnej ulici a na Štefánikovom nábreží privítajú prvých návštevníkov už vo štvrtok, keď sa môžu zviezť aj na kolotočoch. Slávnostné otvorenie 365. Radvanského jarmoku bude v piatok o 18.00 h na Námestí SNP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: BBonline.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies