Kolíková: Rozhodnutie Ústavného súdu o referende o predčasných voľbách je ústavnoprávne dôležité

NETKY.SK • 7 Júl 2021, 14:19 • 2 min
Kolíková: Rozhodnutie Ústavného súdu o referende o predčasných voľbách je ústavnoprávne dôležité

BRATISLAVA - Mária Kolíková povedala, že dnešné rozhodnutie Ústavného súdu v prípade referenda o predčasných voľbách bude z ústavnoprávneho hľadiska veľmi významné.

slovakia

left justify in out

Ústavný súd by mal dnes oznámiť, či je vyhlásenie referenda o predčasných voľbách do Národnej rady je zákonné alebo nezákonné.

 

img

 

Prečítajte si: Snahy skracovať dĺžku volebného obdobia parlamentu sú podľa Dostála nelegitímne, Remišová sa referenda nezúčastní

„Je dôležité pre nás všetkých, aby sme do budúcnosti vedeli, keď sa budú zbierať podpisy k takejto otázke, či referendum bude alebo nebude,“ pokračovala s tým, že existujú argumenty za aj proti konaniu referenda s takouto otázkou. Šéfka rezortu spravodlivosti je sama zvedavá, ako súd rozhodne.

 

Mohlo by vás zaujímať: Remišová netúži po zmene vlády, referendum o predčasných voľbách odignoruje

 

„So zvedavosťou bývalej ústavnej právničky, ktorá kedysi aj učila túto tému, čakám, čo povie ústavný súd a ako to odôvodní. To odôvodnenie bude veľmi zaujímavé, akokoľvek sa ústavný súd rozhodne,“ vysvetlila. Kolíková zároveň zdôraznila, že by bolo dobré zamyslieť sa nad tým, či sú v Ústave SR zahrnuté naozaj všetky situácie, pri ktorých nie je namieste, aby sa konalo referendum.

 

Podobný článok: Situácia v strane Za ľudí je mimoriadne vážna. Frakcia okolo Kolíkovej vyzvala Remišovú za rokovací stôl

 

„Myslím si, že by bolo dobré vedieť, kedy sú tie situácie, keď je to namieste. Myslím si, že k tomu je naozaj dobrá taká ústavnoprávna debata a debata s ľudmi,“ dodala Kolíková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies