Facebook spolu s Instagramom podnikli rázny krok, toto sa zakazuje!

NETKY.SK • 28 Marec 2019, 08:45 • 2 min
Facebook spolu s Instagramom podnikli rázny krok, toto sa zakazuje!

BRATISLAVA - Obľúbená sociálna sieť Facebook aj jeho služba Instagram bude po novom blokovať istý obsah.

slovakia

left justify in out

Jedná sa konkrétne o "chválenie, podporovanie a prezentáciu belošského nacionalizmu a separatizmu". Nové pravidlo zavedú do praxe od budúceho týždňa. Ak by sa niekto po tomto termíne pokúšal vyhľadávať extrémistické materiály, bude ho Facebook odkazovať na charitu bojujúcu proti krajnej pravici. Spoločnosť chce tiež pracovať na lepšom systéme identifikácie a blokovania podobných obsahov.

 

img

 

Hoci Facebook doposiaľ rasizmus, samozrejme, nepodporoval, bolo možné vytvárať tu obsahy týkajúce sa belošského nacionalizmu. Ten podľa nich bol prijateľnou formou prejavu podobný "veciam ako je americká hrdosť či baskický separatizmus, ktoré sú dôležitou súčasťou identity ľudí". Po rozsiahlych konzultáciách však dospeli k záveru, že ho nemožno zmysluplne oddeliť od presadzovania nadradenosti bielej rasy a organizovaných nenávistných skupín.

 

img

 

K tomuto kroku bol Facebook nútený pristúpiť po tom, čo sa prostredníctvom neho naživo vysielali zábery z masakry v Christchurchi na Novom Zélande, kde pod rukou 28-ročného austrálskeho extrémistu prišlo o život 50 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies