Bach chce priniesť OH 2020 aj do postihnutých oblastí

NETKY.SK • 19 Október 2016, 16:26 • 2 min
Bach chce priniesť OH 2020 aj do postihnutých oblastí

TOKIO - Bejzbalové a softbalové zápasy olympijských hier 2020 v regiónoch postihnutých zemetrasením a cunami z roku 2012 vrátane Fukušimy s havarovanou jadrovou elektrárňou.

slovakia

left justify in out

Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach vyrukoval na stretnutí s japonským premiérom Šinzom Abem s plánom, ako prispieť k obnove severovýchodnej časti ostrovnej krajiny. Softbal a bejzbal sa vracajú do programu olympijských hier, naposledy v ňom figurovali v Pekingu 2008. Najmä mužská odnož pálkového odvetvia sa v Japonsku teší veľkej popularite.


Abe podľa Bacha návrh privítal. "Diskutovali sme o myšlienke situovať niektoré súťaže OH 2020 v Tokiu do území postihnutých živelnou pohromou, aby sme prispeli k jeho regenerácii a ukázali svetu, ako sa stavia na nohy. Jednou z možností sú bejzbal so softbalom, teda športy, ktoré sú v Japonsku veľmi obľúbené. Otvárací zápas bejzbalového turnaja s účasťou Japonska, to by bol, myslím si, dostatočne rezonujúci odkaz," uviedol Bach. Organizátori pôvodne počítali v súvislosti so softbalom a bejzbalom so štadiónom v Jokohame.


Nemecký líder MOV v Japonsku už absolvoval schôdzku s tokijskou guvernérkou Juriko Koikovou, ktorá chce presadiť úsporné opatrenia v prípravách OH 2020. Nevylúčil významné zníženie nákladov a navrhol, aby sa o tejto otázke rokovalo štvorstranne medzi MOV, organizačným výborom, zástupcami mesta a centrálnej vlády. Zavrhol účasť medzinárodných športových federácií. "Dohodli sme sa na pracovnej skupine so zastúpením štyroch strán. Budeme sa toho držať," uzavrel Bach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies