Stavbu komunitného centra v obci Senohrad zrušili z dôvodu finančnej náročnosti

NETKY.SK • 11 Január 2023, 14:00 • 2 min
Stavbu komunitného centra v obci Senohrad zrušili z dôvodu finančnej náročnosti

SENOHRAD - V obci Senohrad v okrese Krupina nebudú stavať komunitné centrum, na ktoré získali z eurofondov asi 180.000 eur. Pri aktuálne zvýšených cenách materiálov by ho nedokázali spolufinancovať. Pre TASR to uviedla starostka Erika Turanová.

slovakia

left justify in out

"Zmluvu sme nedávno zrušili a čakáme na vyjadrenie Ministerstva vnútra SR ako riadiaceho orgánu," povedala. Podľa nej obec v súčasnej situácii nemá prostriedky na spolufinancovanie stavby a tiež na ďalšie neoprávnené náklady, ktoré by boli spojené so stavbou. O výstavbu centra sa snažilo predchádzajúce vedenie obce. Približne pred rokom vypísalo v poradí už tretie verejné obstarávanie na prestavbu bývalého obecného úradu na komunitné centrum. "Predchádzajúce verejné obstarávania nám ministerstvo vnútra zrušilo. Prvý raz to bolo preto, lebo do súťaže sa prihlásil len jeden záujemca. Druhýkrát konštatovali určité pochybenia vo verejnej súťaži," uviedla pre TASR vtedajšia starostka Senohradu Oľga Bartková.

 

V dvojpodlažnej budove mal po rekonštrukcii vzniknúť klub pre deti a mládež, kancelária pre komunitných pracovníkov, sociálne zariadenia, miestnosť pre poradenstvo a vzdelávacie aktivity, stredisko osobnej hygieny, sklad materiálu, kuchyňa a tiež dielňa pre remeselné zručnosti. Podľa súčasnej starostky sa obec chce tento rok zamerať na vyhotovenie projektu na rekonštrukciu a rozšírenie materskej školy, kde majú v súčasnosti 35 detí. "Školu chceme energeticky zefektívniť a zvýšiť aj kapacitu o desať miest," pripomenula. O financie sa chcú potom uchádzať z plánu obnovy. Senohrad má približne 800 obyvateľov. Prvá písomná zmienka o obci je už z roku 1135. V minulosti tam pôsobil známy botanik a etnograf Andrej Kmeť a tiež spisovateľ Jozef Cíger Hronský. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies