Až 96 % členov združenia nemeckých pilotov Ryanairu hlasovalo za štrajk

NETKY.SK • 30 Júl 2018, 18:39 • 2 min
Až 96 % členov združenia nemeckých pilotov Ryanairu hlasovalo za štrajk

BERLÍN - Nemecké združenie pilotov Vereinigung Cockpit (VC) v pondelok oznámilo, že 96 % jeho členov, pilotov írskej spoločnosti Ryanair, hlasovalo za štrajk za lepšie pracovné podmienky. Leteckej spoločnosti dalo termín do 6. augusta, aby im ponúkla "prijateľný návrh".

slovakia

left justify in out

VC uviedlo, že nemeckí piloti Ryanairu požadujú podobné pracovné podmienky, aké sú v porovnateľných leteckých spoločnostiach, napríklad v TUI fly. Odborový zväz zároveň uviedol, že akákoľvek protestná akcia bude oznámená 24 hodín vopred, aby poskytli cestujúcim čas na prijatie opatrení.

 

Hroziaci štrajk v Nemecku je ďalšou zo série protestných akcií, ktorým toto leto, teda uprostred kľúčovej sezóny, čelia najväčšie nízkonákladové aerolínie v Európe. Ryanair musel zrušiť približne 500 letov 25. a 26. júla pre avizované štrajky posádok v Španielsku, Portugalsku i Belgicku a nečakane aj v Taliansku.

 

Začiatkom júla odborový zväz Crew United zverejnil požiadavky na zlepšenie podmienok a bezpečnosti a vyzval na "férovú pracovnú kultúru" palubného personálu. Hovorca spoločnosti Ryanair sa zatiaľ k plánom na štrajk v Nemecku nevyjadril.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies