AWPC - Slovakia ukončila jarnú sezónu v Komárne

NETKY.SK • 30 Jún 2013, 10:00 • 2 min
AWPC - Slovakia ukončila jarnú sezónu v Komárne

KOMÁRNO - Tradičný záver bencherskej sezóny pripravil miestny klub PCU Komárno v historických priestoroch Komárňanskej pevnosti. 55 pretekárov z Maďarska, Česka a Slovenska súťažilo na 3. ročníku medzinárodnej súťaže v tlaku na lavičke pod názvom SAM Cup.

slovakia

left justify in out

Súťaž prilákala do Komárna nielen množstvo kvalitných pretekárov, ale vďaka počasiu aj veľa divákov. Tí mohli vidieť už od začiatku súťaže napínavé súboje o cenné trofeje. Vzhľadom na to, že sa jednalo o pohárovú súťaž, pretekári boli hodnotení vo svojich kategóriách podľa dosiahnutého bodového zisku, tzv. Reshelových bodov. Výkon pretekára bol násobený koeficientom prideleným podľa telesnej hmotnosti pretekára. Výsledok určil v konečnom účtovaní poradie pretekára.

V kategórii žien sa odohral súboj doslovne o body. Víťazkou sa stala Dagmar Liptáková z klubu PWL CVČ Giraltovce so ziskom 209,40 bodu. Na lavičke potlačila 120 kg. Na druhom mieste skončila rovnakým výkonom 120 kg Sandra Mokrá zo Sport clubu Pohoda Trnava. Získala 197,64 bodu. Na druhé miesto ju odsunula vyššia telesná hmotnosť. Dagmar navážila pred súťažou 61,5 kg kým Sandra 67,1 kg. Na treťom mieste sa umiestnila Zdenka Hudíková z Probody MM Lučenec s výkonom 85 kg (131,41 bodu.

Kategórii dorastencov ovládol v absolútnom poradí Gabriel Kováč z Probody MM Lučenec s výkonom 222,5 kg (249,200 bodu). Na druhom mieste skončil jeho oddielový kolega Marek Herák a na treťom mieste ďalší zástupca lučeneckého oddielu Michal Líška.  

Medzi juniormi si víťazstvo vybojoval domáci pretekár z PCU Komárno Tomáš Bugáň (VIDEO č. 1). Za výkon 210 kg získal spolu 203,7 bodu. Trofej za druhé miesto získal pre lučenecký klub Milan Husár.

VIDEO č. 1

V kategórii masters v absolútnom poradí dominoval Peter Mihály z Lučenca. Výkon 300 kg mu stačil na pohodlné víťazstvo a zisk 310,125 McCullough bodu. (Reshelové body sú ešte násobené u pretekárom masters vekovým koeficientom). Na druhom a treťom mieste sa umiestnili maďarský reprezentanti Ferenc Balázs a István Jobbágy.

V kategórii Open videli diváci najlepší benchpress dňa. Víťaz tejto kategórie, maďarský reprezentant Zoltán Csepregi (VIDEO č. 2) si za výkon 320 kg vybojoval 294,72 bodu. Na druhom mieste skončil Lukáš Masár z Nitry a na treťom mieste Imrich Klacso z klubu Fitness Pepino Šahy.

VIDEO č. 2

Ako sa už na viacerých pohárových podujatiach organizovaných federáciou AWPC - Slovakia stalo zvykom, organizátor zaradil do programu aj súťaž RAW. V tejto kategórii súťažia pretekári bez možnosti použitia superdresov. Víťazstvá v jednotlivých kategóriách si odniesli: dorastenec Gabriel Kováč za výkon 165 kg (telesná hmotnosť pretekára 74,9 kg), junior Ľudovít Kvasnička za výkon 125 kg (THP 60 kg), v kategórii masters 72 ročný maďarský pretekár László Kasza za výkon 150 kg (THP 100 kg) a v kategórii Open Péter Piszák z Maďarska za výkon 210 kg (THP 84,8 kg).

Súťaž v Komárne bola dôstojnou bodkou za jarnou súťažnou sezónou Slovenskej amatérskej federácie silového trojboja (AWPC - Slovakia).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies