Aviciiho pochovali na štokholmskom cintoríne Skogskyrkogarden

NETKY.SK • 12 Jún 2018, 22:11 • 2 min
Aviciiho pochovali na štokholmskom cintoríne Skogskyrkogarden

ŠTOKHOLM - Švédskeho dídžeja Aviciiho pochovali minulý týždeň v piatok na štokholmskom cintoríne Skogskyrkogarden.

slovakia

left justify in out

Pohreb sa konal iba za účasti rodinných príslušníkov a najbližších priateľov, oznámila v utorok jeho agentka Ebba Lindqvistová, ktorú cituje stanica BBC.

 

Cintorín Skogskyrkogarden je lokalitou Svetového dedičstva UNESCO a odpočívajú na ňom viaceré osobnosti vrátane herečky Grety Garbo. Cintorín sa vyznačuje lesným reliéfom a nachádza sa vo štvrti Enskededalen južne od centra švédskej metropoly.

 

Aviciiho rodina vyšla s pravdou von! Čo bolo skutočnou príčinou dídžejovej smrti?

 

Hudobník, vlastným menom Tim Bergling, zomrel koncom apríla vo veku 28 rokov v ománskom hlavnom meste Maskat, kde bol na súkromnom výlete s priateľmi. Aviciiho našli mŕtveho v hotelovej izbe. Jeho hovorkyňa odmietla zverejniť príčinu smrti, v médiách sa však objavili úvahy o samovražde.

 

Jeho rodina niekoľko dní nato zverejnila vyhlásenie, že mladý dídžej "chcel nájsť pokoj" a "nevládal už viac pokračovať" vo vyčerpávajúcom šoubiznise. Samotný Avicii sa netajil tým, že mal zdravotné problémy vrátane zápalu pankreasu spôsobeného požívaním alkoholu a rušným životným štýlom.

 

V roku 2016 prestal koncertovať a venoval sa iba štúdiovej práci. Počas svojej kariéry spolupracoval s Madonnou či skupinou Coldplay. Bol jedným z mála dídžejov, ktorým sa podarilo preniknúť do mainstreamu. Medzi jeho hity patria Wake Me Up, You Make Me, Hey Brother či Lonely Together.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies