Konečne vieme ako vyzerá Alena Zsuzsová: Vyše šiestich hodín vypovedala na NAKA

NETKY.SK • 13 Marec 2019, 19:55 • 2 min
Konečne vieme ako vyzerá Alena Zsuzsová: Vyše šiestich hodín vypovedala na NAKA

NITRA – Viac ako šesť hodín vypovedala v stredu na NAKA v Nitre Alena Zs., ktorá je obvinená v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka.

slovakia

left justify in out

Ako informoval jej obhajca Štefan Neszméry, Alena Zs. vypovedala k prípadu vraždy exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka, v ktorom takisto figuruje ako obvinená.

 

img

 

Podľa obhajcu odmietla akúkoľvek účasť na vraždách a vinu a nemá žiadnu vedomosť o tom, kto si ich objednal. „Cíti sa byť nevinná a aj tvrdí, že je nevinná a nech o tom rozhodne súd. Zatiaľ platí prezumpcia neviny a žiadame verejnosť aj novinárov, aby sa držali tohto princípu,“ zdôraznil Neszméry, ktorý sa doteraz k prípadu nevyjadroval.

 

„My sme sa nechceli vyjadrovať médiám, pretože máme určitú taktiku obhajoby a jednou z nich je aj vyjadrovanie sa do médií. Blížilo sa výročie vraždy Jána Kuciaka a my sme nechceli prilievať olej do ohňa, aby sa nehovorilo, že sa vyviňuje,“ vysvetlil.

 

img

 

Obhajca Aleny Zs. zároveň uviedol, že jeho klientka pozná z obvinených vo vražde Jána Kuciaka iba Zoltána A., pričom sa s Tomášom Sz. ani s Miroslavom M. nikdy nestretla a nevidela.

 

„Každopádne odmietame akékoľvek vyjadrenia, ktoré má pán Zoltán A., a tvrdíme, že je to vyjadrovanie kajúcneho páchateľa. Je to jeho právo, naše právo je v tom, že my to odmietame a popierame akúkoľvek účasť na akomkoľvek skutku, ktorý nám je kladený za vinu. Zatiaľ sa bavíme o dvoch skutkoch, o prípade vraždy pána Kuciaka a pána Basternáka. Nepýtajte sa ma na možnosť vraždy pána Žilinku, Lipšica...“ skonštatoval Neszméry.

 

img

 

Podľa obhajcu Alena Zs. netuší, prečo ju Zoltán A. označil za objednávateľku vraždy. „Označil viacerých páchateľov, jedným z nich je moja klientka. Nevie pochopiť prečo, pretože boli blízki priatelia, pomáhali si, navštevovali sa, takže to nevie pochopiť. Chcem ešte povedať, že deň predtým mala informáciu o tom, že zadržali Zoltána A. Ak by mala spojitosť s tým prípadom, tak prečo neutiekla. Dostala SMS správu od účtovníčky pána Zoltána A., že zadržali Zola. Od začiatku predpokladali, že ide o jeho ekonomickú trestnú činnosť, takže si moja klientka normálne vybavovala svoje bežné každodenné veci,“ dodal Neszméry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies