Autor detektívky s inšpektorom Morseom Colin Dexter dnes zomrel

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 18:19 • 2 min
Autor detektívky s inšpektorom Morseom Colin Dexter dnes zomrel

LONDÝN - Významný britský autor detektívnych románov Colin Dexter, ktorého príbehy s inšpektorom Morseom poznajú aj priaznivci spomínaného žánru na Slovensku, už nie je medzi živými. Rodák zo Stamfordu zomrel dnes doma v Oxforde vo veku 86 rokov, informovalo jeho vydavateľstvo.

slovakia

left justify in out

Autor sa pre spisovateľskú dráhu rozhodol až relatívne neskoro - po štyridsiatke. V rokoch 1975-1999 napísal a vydal 13 románov, ktorých hrdinom je inšpektor Morse. Ich televízna adaptácia v podobe seriálu nesúceho meno hlavného hrdinu vznikla v rokoch 1987-2000 s Johnom Thawom v úlohe obľúbeného inšpektora.

 

 

Colin Dexter získal za svoju literárnu tvorbu celý rad ocenení a vyznamenaní, tak napríklad viacero cien združenia autorov detektívnych románov Crime Writers' Association Award, ako aj Rad britského impéria za zásluhy o literatúru.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies