Štátna ochrana prírody informuje o novom strete s medveďom. Manželský pár sa pred ním ukryl do koliby.

NETKY.SK • 1 Apríl 2024, 09:39 • 2 min
Štátna ochrana prírody informuje o novom strete s medveďom. Manželský pár sa pred ním ukryl do koliby.

Odbor komunikácie a propagácie Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR informoval, že nad obcou Pribylina v okrese Liptovský Mikuláš v nedeľu okolo 17.00 h zaútočil medveď na manželský pár stredného veku.

slovakia

left justify in out

Útok sa podľa ŠOP stal na turistickej trase v lokalite Suchý Hrádok koliba, približne sedem kilometrov od intravilánu obce. Muž utrpel ľahšie poranenia dolnej končatiny a po ambulantnom ošetrení bol prepustený do domácej liečby.

Na miesto bol privolaný Zásahový tím ŠOP SR, ktorý v spolupráci s Políciou Slovenskej republiky vykonal obhliadku lokality. Manželský pár až do ich príchodu čakal v neďalekej kolibe, kde sa pred útočiacim medveďom schoval.

„Manželský pár bol na turistike so psom. Na oddychovom mieste pri studničke pod vrchom Suchý Hrádok sa zastavili a muža náhle prekvapil približujúci sa dospelý jedinec medveďa hnedého, ktorý ho pri úteku cez drevený plot zranil na dolnej končatine. Dvojica sa následne ukryla v neďalekej kolibe,“ uviedla ŠOP SR.

Dodala, že Zásahový tím ŠOP SR kontaktoval vedenie obce Pribylina, ktorá vyzvala obyvateľov i návštevníkov obce na zvýšenú opatrnosť.

ŠOP SR v tejto súvislosti konštatovala, že početné hlásenia o škodách či strete s medveďom sú dôsledkom dlhodobo neriešeného problému. Z tohto dôvodu aktuálne intenzívne rokuje s užívateľmi poľovných revírov vo vybraných oblastiach Slovenska o spoločnom postupe, ktorým sa spoľahlivo identifikujú problémové medvede a v súčinnosti s poľovníkmi sa zabezpečí ich prípadná eliminácia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sarah Horová
Zdroj/foto: RTVS, Ilustračná snímka. (spravy.rtvs.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies