PC HRY Hráči určujú pravidlá v Battlefield 2042 Portal

NETKY.SK • 16 November 2021, 09:48 • 2 min
PC HRY Hráči určujú pravidlá v Battlefield 2042 Portal

V Battlefield 2042 sa vďaka novému nástroju presunieme do klasických máp starších dielov hernej série Battlefield. Širokú škálu nastavení majú hráči pod vlastnou kontrolou.

slovakia

left justify in out

Čo presne je Battlefield Portal? Portal v Battlefield 2042 môžeme označiť ako nástroj, ktorým si hráči dokážu prispôsobiť nastavenia a hrateľnosť online hier. Portál by mal ponúknuť naozaj širokú škálu nastavení. Podľa informácií EA by mal byť Portál dostupný na webovom rozhraní. Hráči budú mať k dispozícii prístup na web aj cez mobilné zariadenia. Možnosť spustenia a hľadania herných serverov cez webové rozhranie mi osobne pripomína herný titul Battlefield 3, kde sa výber servera alebo customizácia hernej postavy riešila cez webové rozhranie. No už čoskoro budeme mať možnosť vidieť prepracované nastavenia v novom hernom titule Battlefield 2042.

 

Battlefield Portal je zaujímavý, ale aj vcelku praktický názov k prepojeniu viacerých herných titulov zo série Battlefield. Do multiplayerového prostredia tak zavítali klasické mapy, zbrane, dopravné prostriedky a predovšetkým aj herné špecializačné triedy vojakov. Do portálu sa “skokom do minulost” dostali herné prvky z nasledujúcich herných sérií: Battlefield 3, Battlefield Bad Company 2 a na záver nesmie chýbať aj Battlefield 1942.

 

 

 

Základné oboznámenie máme za sebou, teraz sa však pozrime, čo presne môžeme zmeniť. Ako prvé, a predovšetkým základné nastavenie, si vyberáme možnosť herného módu. K dispozícii by mali byť tieto herné módy:

 

Conquest Large

 

Conquest

 

Rush

 

Free-For-All

 

Team Deathmatch

 

Herné módy je možné ďalej meniť a upravovať v ďalších častiach a najväčšie zmeny sprístupní nový editor pravidiel. V základnej časti naďalej zostávame, no presúvame sa do ďalšej podkategórie a tou je výber máp. Mapy sú po novom rozdelené do 3 skupín.

 

Large layouts

 

Medium layouts

 

Small layouts

 

Large layouts, respektíve obrovské priestranné herné plochy sú dostupné len pre PC a generáciu nových herných konzol PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Tie ponúknu dostupnosť 128 hráčov na bitevnom poli. Na záver základného nastavenia sú detaily herného módu, kde sa určuje počet hráčov, herný čas, spawn hráčov a iné detaily.

 

img

 

Medzi ďalšie 2 väčšie skupiny zmien v nastavení patria Modifikátory a Obmedzenia. Najskôr sa však pozriem na modifikátory. Tie ponúkajú podkategóriu gameplay, kde sa nastavuje hodnota poškodenia striel nepriateľom, poveternostné podmienky a asistencia pri mierení. V nasledujúcej podkategórii vojak máte možnosť vypnúť alebo zapnúť základné funkcie akými sú šprint, kľaknutie, automatická regenerácia zdravia a ďalšie nastavenia.

 

Nová podkategória je určená vozidlám, u nich je možné nastaviť, ako často bude možný spawn vozidiel, možnosť obnoviť vozidlá atď. V predposlednej podkategórii UI. Žiadne HUD, žiadny identifikátor priateľských hráčov, žiadna minimapa alebo kompas. To všetko môžete vypnúť a vychutnať si tak realistickejší zážitok naplno. Posledná podkategória je umelá inteligencia. Tu môžete nastaviť podobné nastavenia z predošlých podkategórií a nastaviť charakter hry PvE (hráči vs AI) alebo PvP (hráči vs hráči). Ďalšia väčšia kategória s názvom Obmedzenia. V tejto kategórii je možné nastaviť, ako už vieme podľa názvu, špecifické herné aspekty. Sem patria zmeny ako sú herné charaktery a ich špecializované triedy, zbrane a ich nástavce alebo typ munície, vozidlá a špeciálne bitevné doplnky. Herné aspekty je možné jednotlivo deaktivovať, prípadne je možné nakonfigurovať ich na menšie množstvo výberu z dostupných herných prvkov.

 

img

 

Na záver už spomeniem poslednú a dôležitú kategóriu, ktorou je editor pravidiel. Rozhranie sa podobná vizuálnym programovacím jazykom, kde sa spájajú puzzlovým štýlom logický sled dostupných príkazov na vytvorenie logickej funkcionality. Podobné nastavenia nás čakajú aj tu. Ak ste nenašli to pravé nastavenie v predošlých kategóriách, tak na tomto mieste môžete zmeniť čokoľvek do detailov. Vďaka týmto zmenám môžu hráči vytvoriť jedinečné a svoje vlastné herné pravidlá.

 

 

Herný obsah v novom Battlefield 2042 sa rozrástol o nový herný obsah ako vždy, no prichádzajú aj staro-nové ikonické prvky z predošlých titulov hernej série. To všetko v multiplayerovom hernom svete, kde máme možnosť zažiť a zmeniť širokú škálu herných funkcionalít podľa našej vlastnej chuti. Do akcie sa môžeme pustiť už čoskoro, pretože Battlefield 2042 bude sprístupnený 19. novembra. Pre majiteľov predplatnej služby EA Play Pro je Battlefield 2042 sprístupnený už od 12. novembra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies