Automobilová akadémia v Trnave ponúka netradičný prázdninový program

NETKY.SK • 4 Jún 2016, 14:51 • 2 min
Automobilová akadémia v Trnave ponúka netradičný prázdninový program

TRNAVA - Žiaci, ktorí skončili 7. alebo 8. ročník základnej školy, môžu počas prázdnin prežiť týždeň v Automobilovej junior akadémii v Trnave a spoznať tak svet automobilov a technických vied. V programe denného tábora je okrem prednášok na pôde Materiálovotechnologickej fakulty STU v Trnave návšteva trnavskej automobilky Peugeot – Citroën, ale aj výlet ku konštruktérovi prvého aeromobilu Štefanovi Kleinovi na letisko do Nitry.

slovakia

left justify in out

Projekt Automobilovej junior akadémie (AJA) je príspevkom k diskusii o potrebe motivovať mládež k štúdiu vedy a techniky.


"Chceme pozvať všetky deti, ktoré téma zaujíma, na zmysluplné prežitie časti letných prázdnin. Program je skutočne pestrý a zaujímavý. V priebehu piatich dní sa žiaci dostanú na miesta, ktoré sú pre bežného človeka neprístupné a dozvedia sa množstvo zaujímavých a dôležitých informácii z oblasti populárnej vedy, techniky a automobilov,“ povedal Juraj Sinay, prezident Zväzu automobilového priemyslu. Automobilová akadémia dáva príležitosť žiakom základných škôl hravou formou a praktickými cvičeniami obohatiť svoje poznatky z oblasti vedy a techniky, ale aj z fyziky či chémie v súvislosti s automobilmi a ich výrobou. Týždenný vzdelávací a zážitkový program AJA je otvorený všetkým žiakom, ktorých téma automobilov zaujíma a radi by sa zoznámili s procesmi a prostredím ich vývoja a výroby. Účastníci sa tiež oboznámia s alternatívnymi zdrojmi energie a možnosťami ich využitia. Ďalším spestrením bude aj diskusia na tému, či bude auto budúcnosti stroj, počítač alebo robot a prednáška o 3D tlači v automobilovom priemysle.


Prihlasovací formulár pre záujemcov je na stránke www.ajakademia.sk. Poplatok za päťdňový denný tábor je 60 eur, v cene je zahrnutá aj strava, didaktické pomôcky a potreby pre pohodlný pobyt v akadémii. Prvý ročník Automobilovej junior akadémie štartuje v Trnave 11. júla, pokračovať bude koncom júla v Žiline a rovnaký projekt bude v auguste aj v Bratislave. Na príprave projektu sa podieľali Zväz automobilového priemyslu SR, automobilky PSA Groupe Slovakia, Kia Motors Slovakia, Volkswagen Slovakia, ďalej Mtf STU v Trnave, SjF STU v Bratislave a Žilinská univerzita.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies