Autobus narazil na východe Ukrajiny na mínu, zahynuli traja ľudia

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 06:29 • 2 min
Autobus narazil na východe Ukrajiny na mínu, zahynuli traja ľudia

KYJEV - Traja ľudia dnes zahynuli a šesť ďalších osôb utrpelo zranenia, keď autobus narazil na pozemnú mínu na východe Ukrajiny, kde vládne sily bojujú proti separatistom podporovaným Ruskom. Informovala o tom ukrajinská polícia, na ktorú sa odvolala ruská tlačová agentúra Interfax. Správu priniesla aj svetová agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Autobus viezol približne 20 cestujúcich z Artemivska, mesta pod kontrolou vlády severne od oblastnej metropoly Doneck, do asi 35 kilometrov vzdialenej Horlivky, ktorú ovládajú proruskí separatisti. Podrobnosti poskytol predstaviteľ miestnej polície Iľja Kyva.

 

Autobus narazil na pozemnú mínu, keď sa pokúšal obísť cestnú zátarasu, ktorú postavili vládne sily. Kyva dodal, že šesť zranených ľudí je "vo vážnom stave". Prímerie dohodnuté minulý mesiac medzi znepriatelenými stranami je síce krehké, ale platí - ukrajinská armáda však tvrdí, že povstalci, ktorí ovládajú veľké územie na priemyselnom východe, podnikajú pravidelne útoky.

V konflikte na Ukrajine zahynulo už vyše 6000 ľudí.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies