Austrálska polícia zmarila teroristický útok

NETKY.SK • 11 Február 2015, 09:46 • 2 min
Austrálska polícia zmarila teroristický útok

SYDNEY - Austrálska polícia zmarila v utorok hroziaci teroristický útok. Protiteroristická polícia v stredu informovala, že v Sydney zadržala dvoch mužov hlásiacich sa k extrémistickej organizácii Islamský štát (IŠ), ktorým zhabala nože a propagačné materiály IŠ.

slovakia

left justify in out

Mladých mužov už obvinili z plánovania teroristického činu. Komisárka Catherine Burnová novinárom povedala, že v ich dome objavili mačetu a poľovnícky nôž, ktorými chceli údajne útok spáchať. Polícia sa domnieva, že svoj čin plánovali suskutočniť v utorok. Policajný zásah sa odohral na predmestí Fairfield.

 

Austrália je blízkym spojencom Spojených štátov v koalícii bojujúcej proti IŠ v Iraku a Sýrii. Tamojšie úrady zvýšili ešte v septembri stupeň teroristického ohrozenia na vysoký pre obavy, že islamskí radikáli vracajúci sa z bojov v Sýrii a Iraku by mohli uskutočniť útok na austrálskej pôde. Austráliu v decembri šokovala rukojemnícka dráma, keď ozbrojený muž hlásiaci sa k islamu zadržiaval v kaviarni v centre Sydney 17 ľudí. Dve ženy incident neprežili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies