Britské laboratórium má problém. Po krajine nechalo šíriť koronavírus tisíckam ľudí

NETKY.SK • 15 Október 2021, 18:0 • 2 min
Britské laboratórium má problém. Po krajine nechalo šíriť koronavírus tisíckam ľudí

LONDÝN - Až 43 000 ľudí sa na základe falošnej negativity voľne pohybovali po krajine a nekontrolovane šírili delta variant.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pravdepodobne až 43 000 ľudí v Británii mohlo dostať v priebehu uplynulých dvoch mesiacov falošne negatívny výsledok testu na COVID-19. Oznámili to v piatok miestne úrady. Dôvodom mali byť problémy v súkromnom laboratóriu, ktoré odobraté vzorky analyzovalo. Informovala o tom agentúra AP.

 

Britský Úrad pre zdravotnú bezpečnosť (UKHSA) udelil laboratóriu v meste Wolverhampton dočasný zákaz vyhodnocovať steryProblém bol odhalený po tom, ako ľudom s pozitívnym výsledkom rýchlotestov vyšli v laboratóriu vo Wolverhamptone PCR testy s negatívnymi výsledkami.

 

 

"V tomto laboratóriu bolo vyhodnotených zhruba 400 000 vzoriek. Väčšina z nich vyšla negatívne. Avšak odhadujeme, že 43 000 ľudí mohlo dostať nesprávny výsledok PCR testu," píše UKHSA v tlačovej správe. 

 

Úrad uviedol že ľudia, ktorých sa chyba môže týkať, budú kontaktovať a odporučia im dať sa otestovať ešte raz. V Británii, podľa štatistík z minulého týždňa, vykonajú zhruba milión testov denne.

 

Mohlo by vás zaujímať: Británia uvoľňuje pravidlá pre medzinárodné cestovanie. Môže si to dovoliť

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona